Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patyczki do szaszłyków – 4 szt.
- tarkę z drobnymi oczkami
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
Cytrynę myjemy, ścieramy skórkę na drobnych oczkach tarki, owoc kroimy na pół i wyciskamy sok z jednej połówki. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, obrywamy liście i drobno siekamy. Cebulę dymkę kroimy w cienkie krążki. Kolendrę drobno mielemy.
KROK 2: MASŁO ŁĄCZYMY Z OLIWĄ
W małym rondelku roztapiamy masło, mieszamy z oliwą z oliwek i przygotowanymi wcześniej składnikami. Doprawiamy marynatę solą i pieprzem.
PROPOZYCJA PODANIA
Filet z łososia kroimy w kostkę o boku ok. 3 cm. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian łososia i kostki mango, a następnie dokładnie smarujemy marynatą. Przykrywamy i odstawiamy do schłodzenia co najmniej na 5 godzin.
Zobacz podobne
przepisy
Marynaty grillowe – co musisz o nich wiedzieć?
Po co, w jaki sposób i przy użyciu jakich składników marynować dania z grilla, by były aromatyczne i smakowite?
Marynata azjatycka
Doskonale sprawdzi się do dań z mięsa, a także jako sos do warzyw z woka. Idealnie podkreśli smak potraw kuchni azjatyckiej.
Kurczak tandoori
Kurczak w jogurtowej marynacie. Soczysty, wręcz kremowy, ale też pikantny dzięki odpowiednim przyprawom.
Marynata grillowa do mięsa drobiowego
Smakowity sposób na mięso z grilla? Marynowanie! Wypróbuj nasz przepis na pyszną jogurtową marynatę i dodaj smaku swoim potrawom.
Zobacz wszystkie
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)