Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patyczki do szaszłyków – 4 szt.
- tarkę z drobnymi oczkami
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
Cytrynę myjemy, ścieramy skórkę na drobnych oczkach tarki, owoc kroimy na pół i wyciskamy sok z jednej połówki. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, obrywamy liście i drobno siekamy. Cebulę dymkę kroimy w cienkie krążki. Kolendrę drobno mielemy.
KROK 2: MASŁO ŁĄCZYMY Z OLIWĄ
W małym rondelku roztapiamy masło, mieszamy z oliwą z oliwek i przygotowanymi wcześniej składnikami. Doprawiamy marynatę solą i pieprzem.
PROPOZYCJA PODANIA
Filet z łososia kroimy w kostkę o boku ok. 3 cm. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian łososia i kostki mango, a następnie dokładnie smarujemy marynatą. Przykrywamy i odstawiamy do schłodzenia co najmniej na 5 godzin.
Zobacz podobne
przepisy
Marynaty grillowe – co musisz o nich wiedzieć?
Po co, w jaki sposób i przy użyciu jakich składników marynować dania z grilla, by były aromatyczne i smakowite?
Marynata azjatycka
Doskonale sprawdzi się do dań z mięsa, a także jako sos do warzyw z woka. Idealnie podkreśli smak potraw kuchni azjatyckiej.
Kurczak tandoori
Kurczak w jogurtowej marynacie. Soczysty, wręcz kremowy, ale też pikantny dzięki odpowiednim przyprawom.
Marynata grillowa do mięsa drobiowego
Smakowity sposób na mięso z grilla? Marynowanie! Wypróbuj nasz przepis na pyszną jogurtową marynatę i dodaj smaku swoim potrawom.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
- Grillowana karkówka po myśliwsku
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Filet z łososia w peperonacie
- Polędwiczki w sosie miodowo-balsamicznym z grillowanymi warzywami
- Naleśniki z farszem
- Sałatka z kabanosów
- Piernik z marchwi
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Zupa fasolowa
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Jesienna owsianka
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Świąteczne bałwanki
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- Kalarepa faszerowana grochem
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- Ciabatta z pesto i grillowanym kurczakiem
- Sos aioli
- Vol-au-vent z nadzieniem z serka śmietankowego
- NALEWKA WIŚNIOWA
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- Nalewka z rokitnika z pigwą
- Zielona pasta jajeczna
- Risotto z kurczakiem
- Grillowany stek z jelenia
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)