Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: SIEKAMY ZIOŁA
Tymianek i oregano myjemy i osuszamy. Obrywamy listki z gałązek i siekamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CZOSNEK I CYTRYNĘ
Czosnek drobno siekamy. Z połówki cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI MARYNATY
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą i doprawiamy pieprzem.
PROPOZYCJA PODANIA:
Mięso obtaczamy w marynacie, przykrywamy i odstawiamy do schłodzenia co najmniej na 3 godziny.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makówki śląskie
- Przekąski sylwestrowe
- Makowiec japoński
- Mini burgery
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)