Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: SIEKAMY ZIOŁA
Tymianek i oregano myjemy i osuszamy. Obrywamy listki z gałązek i siekamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CZOSNEK I CYTRYNĘ
Czosnek drobno siekamy. Z połówki cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI MARYNATY
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą i doprawiamy pieprzem.
PROPOZYCJA PODANIA:
Mięso obtaczamy w marynacie, przykrywamy i odstawiamy do schłodzenia co najmniej na 3 godziny.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Marynaty grillowe – co musisz o nich wiedzieć?
Po co, w jaki sposób i przy użyciu jakich składników marynować dania z grilla, by były aromatyczne i smakowite?
Marynata azjatycka
Doskonale sprawdzi się do dań z mięsa, a także jako sos do warzyw z woka. Idealnie podkreśli smak potraw kuchni azjatyckiej.
Kurczak tandoori
Kurczak w jogurtowej marynacie. Soczysty, wręcz kremowy, ale też pikantny dzięki odpowiednim przyprawom.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kapusta z grochem
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny makowiec
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)