Marynata azjatycka

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Dymki oczyszczamy i drobno siekamy. Trawę cytrynową oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe części z zewnątrz, a miękki środek siekamy. Imbir i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wszystko mieszamy z sokiem i skórką otartą z limonki, sosem sojowym, miodem i olejem. Doprawiamy dużą ilością pieprzu, 1 szczyptą cynamonu i kolendry.

Wskazówka: sznycle z indyka, kurczaka, wieprzowinę lub tofu marynujemy przez 1-2 godziny. Marynata smakuje również jako sos do woka. Pokrojone warzywa smażymy w woku, cały czas mieszając, dodajemy marynatę i dusimy przez chwilę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Chutney z pomidorów i mango

Zamknięty w słoikach orientalny chutney łączący aromat chili, kolendry i gorczycy ze słodkim smakiem mango i pomidorów.

Chutney z pomidorów i mango

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tajine z kurczaka z figami

Pyszny pomysł na filety z piersi kurczaka – pożywne danie obiadowe wzbogacone o słodki smak fig, migdałów i rodzynek.

Tajine z kurczaka z figami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 1 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    3122 dni temu
    Czym można zastąpić trawę cytrynową?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3122 dni temu
    Trudno jest zastąpić tę przyprawę. Można ją tutaj pominąć.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!