
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Dymki oczyszczamy i drobno siekamy. Trawę cytrynową oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe części z zewnątrz, a miękki środek siekamy. Imbir i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wszystko mieszamy z sokiem i skórką otartą z limonki, sosem sojowym, miodem i olejem. Doprawiamy dużą ilością pieprzu, 1 szczyptą cynamonu i kolendry.
Wskazówka: sznycle z indyka, kurczaka, wieprzowinę lub tofu marynujemy przez 1-2 godziny. Marynata smakuje również jako sos do woka. Pokrojone warzywa smażymy w woku, cały czas mieszając, dodajemy marynatę i dusimy przez chwilę.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Krem ziemniaczany
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Bulgogi – wołowina po koreańsku
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Sos aioli
- Bułeczki bao z szarpaną kaczką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
3177 dni temu
Czym można zastąpić trawę cytrynową?
odpowiedz
3177 dni temu
Trudno jest zastąpić tę przyprawę. Można ją tutaj pominąć.