
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Dymki oczyszczamy i drobno siekamy. Trawę cytrynową oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe części z zewnątrz, a miękki środek siekamy. Imbir i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wszystko mieszamy z sokiem i skórką otartą z limonki, sosem sojowym, miodem i olejem. Doprawiamy dużą ilością pieprzu, 1 szczyptą cynamonu i kolendry.
Wskazówka: sznycle z indyka, kurczaka, wieprzowinę lub tofu marynujemy przez 1-2 godziny. Marynata smakuje również jako sos do woka. Pokrojone warzywa smażymy w woku, cały czas mieszając, dodajemy marynatę i dusimy przez chwilę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Spaghetti carbonara
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Domek z piernika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Mini burgery
- Piernik świąteczny
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
3232 dni temu
Czym można zastąpić trawę cytrynową?
Odpowiedz
3232 dni temu
Trudno jest zastąpić tę przyprawę. Można ją tutaj pominąć.