![Marynata azjatycka Marynata azjatycka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/64284de554f5-3019faed92-asiatische-Marinade.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Dymki oczyszczamy i drobno siekamy. Trawę cytrynową oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe części z zewnątrz, a miękki środek siekamy. Imbir i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wszystko mieszamy z sokiem i skórką otartą z limonki, sosem sojowym, miodem i olejem. Doprawiamy dużą ilością pieprzu, 1 szczyptą cynamonu i kolendry.
Wskazówka: sznycle z indyka, kurczaka, wieprzowinę lub tofu marynujemy przez 1-2 godziny. Marynata smakuje również jako sos do woka. Pokrojone warzywa smażymy w woku, cały czas mieszając, dodajemy marynatę i dusimy przez chwilę.
Zobacz podobne
przepisy
Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
Przygotuj słynne tajskie danie razem z Karolem Okrasą. Doskonałe połączenie warzyw, łososia i makaronu sojowego.
![Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5a340368a3ce-adc07d464eff-KW03_pad_thai_1250x700.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym
Przygotuj niezwykłe danie kuchni chińskiej! Oryginalny przepis na łososia według szefa chińskiej restauracji!
![Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/67116b9a7e55-c1d6038f06-PL_KW6_Liu_19367_S_52195_RGB_OK_1250x700.webp)
Chutney z pomidorów i mango
Zamknięty w słoikach orientalny chutney łączący aromat chili, kolendry i gorczycy ze słodkim smakiem mango i pomidorów.
![Chutney z pomidorów i mango](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/700ebb583172-489a211fc3-Tomaten-Mango-Chutney.webp)
Tajine z kurczaka z figami
Pyszny pomysł na filety z piersi kurczaka – pożywne danie obiadowe wzbogacone o słodki smak fig, migdałów i rodzynek.
![Tajine z kurczaka z figami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0c55f78d48b0-ebec213a39-Haehnchen-Tajine-mit-Feigen.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serowa kula z brokułów
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
- Sos beszamelowy
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Indyjskie chlebki chapatti
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Zupa instant
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Rolada z boczku z kolorowym pieprzem
- Wegetariańskie kanapki
- Chlebek w stylu włoskim
- Remulada
- Świąteczny talerz obfitości
- Duet kokosanek
- „Podwodne” rogaliki migdałowe
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Pizza capriciosa
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Samosy z nadzieniem kokosowym z soczewicą
- Brukselka pod beszamelem i parmezanem
- Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Pieczone pulpety drobiowe z sosem grzybowym
- Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
- Tort czekoladowo-miętowy
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
Komentarze (2)
2780 dni temu
Czym można zastąpić trawę cytrynową?
odpowiedz
2780 dni temu
Trudno jest zastąpić tę przyprawę. Można ją tutaj pominąć.