Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Dymki oczyszczamy i drobno siekamy. Trawę cytrynową oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe części z zewnątrz, a miękki środek siekamy. Imbir i czosnek obieramy i drobno siekamy. Wszystko mieszamy z sokiem i skórką otartą z limonki, sosem sojowym, miodem i olejem. Doprawiamy dużą ilością pieprzu, 1 szczyptą cynamonu i kolendry.
Wskazówka: sznycle z indyka, kurczaka, wieprzowinę lub tofu marynujemy przez 1-2 godziny. Marynata smakuje również jako sos do woka. Pokrojone warzywa smażymy w woku, cały czas mieszając, dodajemy marynatę i dusimy przez chwilę.
Zobacz podobne
przepisy
Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
Przygotuj słynne tajskie danie razem z Karolem Okrasą. Doskonałe połączenie warzyw, łososia i makaronu sojowego.
Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym
Przygotuj niezwykłe danie kuchni chińskiej! Oryginalny przepis na łososia według szefa chińskiej restauracji!
Chutney z pomidorów i mango
Zamknięty w słoikach orientalny chutney łączący aromat chili, kolendry i gorczycy ze słodkim smakiem mango i pomidorów.
Tajine z kurczaka z figami
Pyszny pomysł na filety z piersi kurczaka – pożywne danie obiadowe wzbogacone o słodki smak fig, migdałów i rodzynek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Serowa kula z brokułów
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
- Sos beszamelowy
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Indyjskie chlebki chapatti
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Zupa instant
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Rolada z boczku z kolorowym pieprzem
- Wegetariańskie kanapki
- Chlebek w stylu włoskim
- Remulada
- Świąteczny talerz obfitości
- Kokosanki
- „Podwodne” rogaliki migdałowe
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Pizza capriciosa
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Samosy z nadzieniem kokosowym z soczewicą
- Brukselka pod beszamelem i parmezanem
- Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Pieczone pulpety drobiowe z sosem grzybowym
- Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
- Tort czekoladowo-miętowy
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2900 dni temu
Czym można zastąpić trawę cytrynową?
odpowiedz
2899 dni temu
Trudno jest zastąpić tę przyprawę. Można ją tutaj pominąć.