Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- obręcze do deserów o średnicy ok. 8 cm
Krok 1: Układamy biszkopty
4 obręcze do deserów (o średnicy ok. 8 cm) układamy na paterze i ustawiamy w nich pionowo podłużne biszkopty (w razie potrzeby skracamy je nieco, resztki wykorzystujemy w inny sposób).
Krok 2: Przygotowujemy krem
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Pomarańczę szorujemy, ocieramy ze skórki i wyciskamy sok, z którego odlewamy 2 łyżki, pozostałą część mieszamy ze skórką pomarańczową, jogurtem i cukrem. Pozostały sok pomarańczowy lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Dodajemy 2 łyżki masy jogurtowej, a następnie masę tę łączymy z pozostałym kremem jogurtowym. Wstawiamy do lodówki do momentu, aż krem zacznie gęstnieć.
Krok 3: Napełniamy torciki kremem
Śmietanę ubijamy na sztywno, mieszamy z kremem i napełniamy nim obręcze do deserów. Wkładamy pod przykryciem co najmniej na 4 godziny lub na noc do lodówki do stężenia.
Krok 4: Dekorujemy torciki
Charlotte wyjmujemy z obręczy do deserów. Śmietanę do dekoracji ubijamy na sztywno i wyciskamy na wierzch za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy. Dekorujemy skórką pomarańczową lub kandyzowaną pomarańczą.
Zobacz podobne
przepisy
Tort jogurtowo-owocowy
Puszysty mus z jogurtu i truskawek, spód z chrupiącego musli i owocowa dekoracja to słodka przyjemność w lekkim wydaniu.
Lekka pianka pomarańczowa
Orzeźwiający cytrusowy deser na każdą porę roku, doskonały dla osób dbających o linię!
Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
Włoski deser w wykonaniu samego mistrza cukiernictwa. Delikatna panna cotta ze słodkimi karmelizowanymi pomarańczami!
Torciki z pomarańczami
Minitorciki to idealny pomysł, gdy chcemy przygotować deser tylko dla kilku osób. Wypróbuj ten z pomarańczami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus czekoladowy
- Mus czekoladowy z malinami
- Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Tiramisu ze śliwkami
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Miętowe torciki z jagodami
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Jajka zapiekane w formie na muffiny
- Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
- Tort lodowy
- Ciasteczka bezglutenowe
- Cukier waniliowo-pomarańczowy
- Roślinny tort marchewkowy
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Ognisty makaron udon z Cuszimy
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Zielona sałatka z brokułem
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Poncz różany z truskawkami
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Marmolada z pomarańczy
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Ptysie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni
- Zasmażana młoda kapusta
- Irlandzki chleb sodowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)