
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 100°C
- mikser
Krok 1: Łączymy składniki ciasta naleśnikowego
Do misy miksera wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy mleko, jajka, olej i sól. Miksujemy całość do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 2: Smażymy naleśniki
Patelnię natłuszczamy niewielką ilością oleju. Smażymy naleśniki, jeden po drugim, aż do wykorzystania całego ciasta. Usmażone naleśniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100°C.
Krok 3: Przygotowujemy pozostałe dodatki
Na suchej patelni smażymy boczek. Usmażony boczek przekładamy na blachę z naleśnikami i ponownie wstawiamy do piekarnika. Na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na naleśnikach układamy liście sałaty rzymskiej, plasterki sera oraz boczku i jajko sadzone. Zwijamy naleśniki i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Makowiec japoński
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)