zobacz film

Daria Ładocha i 6:45 by Maqoo

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę piekarnikową 
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 100°C
  • mikser

Krok 1: Łączymy składniki ciasta naleśnikowego

Do misy miksera wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy mleko, jajka, olej i sól. Miksujemy całość do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 2: Smażymy naleśniki

Patelnię natłuszczamy niewielką ilością oleju. Smażymy naleśniki, jeden po drugim, aż do wykorzystania całego ciasta. Usmażone naleśniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100°C.

Krok 3: Przygotowujemy pozostałe dodatki

Na suchej patelni smażymy boczek. Usmażony boczek przekładamy na blachę z naleśnikami i ponownie wstawiamy do piekarnika. Na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na naleśnikach układamy liście sałaty rzymskiej, plasterki sera oraz boczku i jajko sadzone. Zwijamy naleśniki i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram