![Nugat z migdałami i pistacjami torrone Nugat z migdałami i pistacjami torrone](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/868f226c619a-a20a54bedf73-kw37-lidl-Nugat-z-migdalami-i-pistacjami-torrone-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobot MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZENIE BIAŁKA Z MIODEM
W pojemniku miksującym zamocować nasadkę mieszającą. Wlać białko. Mieszać (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 3. Dodać miód i gotować (bez miarki) 50 minut/prędkość 2/100°C. Potem sprawdzić, czy masa jest gęsta i kremowa i czy nie kapie z łyżki. W razie potrzeby przedłużyć gotowanie o 10 minut/prędkość 2/100°C.
KROK 2: DODANIE PISTACJI I MIGDAŁÓW
Wyjąć nasadkę mieszającą. Do masy dodać pistacje i migdały. Mieszać (bez miarki) 30 sekund/prędkość 2, mieszając także przez otwór w pokrywie łopatką.
KROK 3: CHŁODZENIE MASY NUGATOWEJ
Masę nugatową natychmiast rozsmarować na grubość 2 cm na papierze do pieczenia. Według uznania przykryć opłatkami albo drugą warstwą papieru do pieczenia. Wstawić na 2 godziny do lodówki, żeby nugat stwardniał.
KROK 4: KROJENIE NUGATU
Usunąć wierzchnią warstwę papieru do pieczenia, pokroić nugat lekko zwilżonym nożem na kwadraty 2×2 cm. Do chwili spożycia przechowywać nugat w chłodnym miejscu.
RADY: Nugat w zamkniętej puszce w chłodnym miejscu trzyma się ok. 3 tygodni. Zamiast pistacji i migdałów można użyć prażonych orzechów laskowych.
Zobacz podobne
przepisy
Sernik na zimno
Prosty śmietankowy sernik na chrupiącym spodzie bez pieczenia! Najlepszy deser na gorące letnie dni!
![Sernik na zimno](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d0e5ded0a674-9d7b5eb674-KW_20_sernik_na_zimno_12490_2-przepisy_S_109477_960x540.webp)
Czekoladowe nicecream
Banany, awokado, kakao i syrop klonowy – to połączenie tworzy świetną przekąskę, która doskonale sprawdzi się kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
![Czekoladowe nicecream](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/dda77326a353-2640ba9a0201-czekoladowe_nicecream1250x700.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Kule lodowe z niespodzianką
Kule lodowe w polewie czekoladowej, które skrywają w środku słodką niespodziankę: marcepanową pralinkę! To idealny deser na gorące dni i świetny sposób na to, by w kreatywny sposób wykorzystać lody.
![Kule lodowe z niespodzianką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1d4dc1a0094f-f37a33bb4377-kw26-2022-pawel-malecki-kule-lodowe-z-niespodzianka_1250x700.webp)
Granita cytrynowa
Przepyszny, słodko-kwaśny deser, który idealnie sprawdzi się w gorący dzień. Koniecznie sprawdź, jak szybko i prosto można go przygotować!
![Granita cytrynowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aa262b601a80-8ec83223b07e-kw34-pawel-malecki-granita-cytrynowa-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Placuszki ziemniaczane z makrelą wędzoną
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Smażone kuleczki z cukinii
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Ciasteczka makowo-migdałowe
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Schab duszony z sałatką i brokułami
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
- Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Serniczki na owsianym spodzie
- Ciasto kruche
- Gofry z owocami i cukrem pudrem
- Ciasto zebra – przepis
- Bułki do hamburgerów
- Pieczone batony idealne po treningu
- Szparagi z szynką parmeńską
- Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Domowy izotonik
- Rolada czekoladowa à la kłoda
- Biszkopt z białek
- Babka na parze
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Szparagi zawijane w szynkę
Komentarze (0)