Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- praskę do czosnku
- tarkę o drobnych oczkach
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Przygotuj wcześniej:
Mrożony szpinak wyjmij około godziny przed przystąpieniem do przygotowywania palmierów.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Szpinak odsączamy dokładnie z wody i mieszamy w misce z serem mascarpone, wyciśniętym czosnkiem, startym parmezanem, posiekanymi suszonymi pomidorami, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: WYPEŁNIAMY CIASTO FRANCUSKIE
Płat ciasta francuskiego rozwijamy i cały smarujemy farszem. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższych boków z obu stron, tak aby oba wałki spotkały się w połowie. Rulon kroimy na kawałki o grubości ok. 1 cm.
KROK 3: PIECZEMY PALMIERY
Palmiery przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C ok. 10 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Podajemy jeszcze ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta ze szpinakiem i serem kozim
Wykwintny, ale łatwy pomysł na obiad? Tarta ze szpinakiem i kozim serem!
Ciasto francuskie ze szpinakiem – przepis
Apetycznie chrupią, a po pierwszym kęsie ujawniają pyszny, szpinakowy farsz! Spróbuj wytrawnych ciasteczek Karola – są idealne na przekąskę lub na szybki lunch!
Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
Pyszny i kremowy camembert, zapiekany z ciastem francuskim wypełnionym aromatycznym pesto. Efektowna przekąska, która zrobi wrażenie na gościach każdej imprezy.
Vol-au-vent z nadzieniem z serka śmietankowego
Efektowne i niezwykle proste w przygotowaniu przekąski, które świetnie sprawdzą się podczas niejednej imprezy. Sprawdź, jak przystępne mogą być przepisy inspirowane kuchnią francuską!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasteczka z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą
- Francuskie paluchy z pesto
- Jajka faszerowane awokado
- Kruche tarty z groszkiem
- Sałatka z kabanosów
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Halloweenowa panna cotta
- Sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- Zupa gyros
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Twarożek tofu z warzywami
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Pretzel dog
- Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
- Sałatka z topinamburem
- Świąteczny talerz obfitości
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Omlet marchewkowy
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Smoothie z żurawinami
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Kuleczki z koziego sera
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)