Pasta kanapkowa z tofu i botwinką

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ

Do pojemnika miksującego termorobota MC Smart dodajemy odsączone tofu z koperkiem. Wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5 i miksujemy. Następnie wszystko przekładamy do miski.

Do pojemnika miksującego dodajemy obrane buraczki i liście z łodygami pokrojone na 3 części oraz ząbek czosnku. Wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 7 i miksujemy. Potem dodajemy oliwę. Całość podsmażamy, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 120°C / czas 10 minut z otwartą górną pokrywą. Zgarniamy składniki ze ścianek pojemnika i dodajemy tofu z koperkiem. Całość mieszamy. Wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 2.

KROK 2: PODAJEMY GOTOWĄ PASTĘ

Tak przygotowaną pastę możemy rozsmarować na dowolnym pieczywie i podawać.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Niestety,  bez smaku Niestety, bez smaku
    203 dni temu
    Niestety, właśnie zrobiłam i w ogóle nie ma to smaku

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!