Pasta z tuńczyka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart
  • sitko

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWANIE TUŃCZYKA

Tuńczyka osączać przez 10 minut na sitku i lekko wycisnąć.

KROK 2: ROZDRABNIANIE SKŁADNIKÓW

Pietruszkę umyć, osuszyć, oberwać listki i je rozdrobnić w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/3 sekundy. Zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.

KROK 3: PRZYGOTOWANIE PASTY

Do pietruszki dodać tuńczyka, serek, sok z cytryny, 3 szczypty soli i 3 szczypty pieprzu. Miksować (z zatkniętą miarką) 30 sekund/ prędkość 5.

Kapary odsączyć i posiekać ostrym nożem, wymieszać z pastą (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 2.

Pastę z tuńczyka chłodzić w lodówce co najmniej 1 godzinę.

RADA

Pasta z tuńczyka pasuje do zielonej sałaty. Dwoma łyżkami uformować z pasty podłużne kluski i nałożyć je na chipsy chlebowe albo bagietkę. Do tego podać sałatę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!