
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robota kuchennego Monsieur Cuisine Smart
- sitko
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE TUŃCZYKA
Tuńczyka osączać przez 10 minut na sitku i lekko wycisnąć.
KROK 2: ROZDRABNIANIE SKŁADNIKÓW
Pietruszkę umyć, osuszyć, oberwać listki i je rozdrobnić w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką), przytrzymując przycisk turbo/3 sekundy. Zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika.
KROK 3: PRZYGOTOWANIE PASTY
Do pietruszki dodać tuńczyka, serek, sok z cytryny, 3 szczypty soli i 3 szczypty pieprzu. Miksować (z zatkniętą miarką) 30 sekund/ prędkość 5.
Kapary odsączyć i posiekać ostrym nożem, wymieszać z pastą (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 2.
Pastę z tuńczyka chłodzić w lodówce co najmniej 1 godzinę.
RADA
Pasta z tuńczyka pasuje do zielonej sałaty. Dwoma łyżkami uformować z pasty podłużne kluski i nałożyć je na chipsy chlebowe albo bagietkę. Do tego podać sałatę.
Komentarze (0)