
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Pieczemy dorsza
Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie dorsza rozdrabniamy widelcem.
KROK 2: Mieszamy składniki
Dodajemy ugotowaną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę drobno pokrojonych oliwek. Dolewamy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: Podajemy pastę
Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę. Kilka oliwek kroimy w plasterki i dekorujemy nimi kanapki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto na pierogi
- Sernik pistacjowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makówki śląskie
- Guacamole
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Golonka pieczona po bawarsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)