Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Pieczemy dorsza
Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie dorsza rozdrabniamy widelcem.
KROK 2: Mieszamy składniki
Dodajemy ugotowaną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę drobno pokrojonych oliwek. Dolewamy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: Podajemy pastę
Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę. Kilka oliwek kroimy w plasterki i dekorujemy nimi kanapki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z tuńczyka
Błyskawiczna w przygotowaniu pasta z tuńczyka z dodatkiem serka twarogowego to idealną propozycja na kanapki. W połączeniu z zieloną sałatą w pysznym sosie i chipsami chlebowymi smakuje naprawdę znakomicie!
Słodka pasta z pestek dyni
Wyjątkowa pasta z pestek dyni przyrządzona na słodko to świetny pomysł na śniadanie. Sprawdź, jak szybko i prosto ją zrobić!
PASTA Z KALAFIORA
Szukasz smacznych i sprawdzonych przepisów na pasty kanapkowe? Wypróbuj pomysł Darii Ładochy na pastę z kalafiora z dodatkiem aromatycznych przypraw.
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z pieczonym kurczakiem
- Grochówka rybna
- Jajka po benedyktyńsku
- Chleb cebulowy z kremem kminkowym
- Minipizza z kabanosami
- Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
- Pulled pork
- Sernik z marakują
- Zwijane zrazy wołowe
- Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
- Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
- Pasta jajeczna
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Gulasz z kaczych żołądków
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Sernik matcha na zimno
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Pizza bąbelkowa
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Brukselka zapiekana z boczkiem
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Bruschetta z pomidorami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)