Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Pieczemy dorsza
Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie dorsza rozdrabniamy widelcem.
KROK 2: Mieszamy składniki
Dodajemy ugotowaną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę drobno pokrojonych oliwek. Dolewamy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: Podajemy pastę
Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę. Kilka oliwek kroimy w plasterki i dekorujemy nimi kanapki.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z tuńczyka
Błyskawiczna w przygotowaniu pasta z tuńczyka z dodatkiem serka twarogowego to idealną propozycja na kanapki. W połączeniu z zieloną sałatą w pysznym sosie i chipsami chlebowymi smakuje naprawdę znakomicie!
Słodka pasta z pestek dyni
Wyjątkowa pasta z pestek dyni przyrządzona na słodko to świetny pomysł na śniadanie. Sprawdź, jak szybko i prosto ją zrobić!
PASTA Z KALAFIORA
Szukasz smacznych i sprawdzonych przepisów na pasty kanapkowe? Wypróbuj pomysł Darii Ładochy na pastę z kalafiora z dodatkiem aromatycznych przypraw.
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Pierniki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)