Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słoik o pojemności ok. 350 g
Przygotuj wcześniej:
Roztop białą czekoladę.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Mieszamy pastę kokosową
Do malaksera wsypujemy wiórki, dodajemy roztopioną białą czekoladę i 5 łyżek stałej części mleczka kokosowego. Całość miksujemy. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej mleczka kokosowego. Następnie dodajemy olej kokosowy i ponownie miksujemy. W przypadku, gdy masa nadal jest za sucha, ponownie dodajemy mleczko kokosowe.
Krok 2: Przekładamy pastę do słoika
Kiedy masa będzie miała właściwą konsystencję, przekładamy ją do słoika i szczelnie zamykamy. Tak przygotowaną pastę kokosową możemy przechowywać w lodówce przez ok. tydzień.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!
Brownie kokosowe
Paweł nieco odszedł od klasyki i przygotował brownie z dodatkiem masy kokosowej!
Kokosowe pancakes bez glutenu
Bezglutenowa wersja placuszków inspirowanych Ameryką – spróbuj kokosowych pancakes, które przygotujesz według przepisu Kingi!
Tarta kokosowa
Kruchy spód i mocno kokosowy krem z nutą limonki – to musi być tarta na słodko! Przygotujecie ją według szybkiego i prostego przepisu Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kokosanki
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Trufle z białą czekoladą
- Torcik „Włoskie wspomnienie” z nutą pomarańczy
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Dżem z bananów z białą czekoladą
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Babka czekoladowo-kokosowa
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Caponata – przepis
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Odwrócone ciasto z ananasem
- Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Zupa z zielonych szparagów z ziemniaczaną słomą
- Indyczka faszerowana piernikiem
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- Wytrawna konfitura z pomidorów z imbirem i limonką
- Muffiny z nasionami konopi
- Sałatka śniadaniowa z jajkiem w koszulce
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Jak przygotować sos holenderski?
- Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)