Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słoik o pojemności ok. 350 g
Przygotuj wcześniej:
Roztop białą czekoladę.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Mieszamy pastę kokosową
Do malaksera wsypujemy wiórki, dodajemy roztopioną białą czekoladę i 5 łyżek stałej części mleczka kokosowego. Całość miksujemy. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej mleczka kokosowego. Następnie dodajemy olej kokosowy i ponownie miksujemy. W przypadku, gdy masa nadal jest za sucha, ponownie dodajemy mleczko kokosowe.
Krok 2: Przekładamy pastę do słoika
Kiedy masa będzie miała właściwą konsystencję, przekładamy ją do słoika i szczelnie zamykamy. Tak przygotowaną pastę kokosową możemy przechowywać w lodówce przez ok. tydzień.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Piernik świąteczny
- Mini burgery
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)