Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słoik o pojemności ok. 350 g
Przygotuj wcześniej:
Roztop białą czekoladę.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Mieszamy pastę kokosową
Do malaksera wsypujemy wiórki, dodajemy roztopioną białą czekoladę i 5 łyżek stałej części mleczka kokosowego. Całość miksujemy. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej mleczka kokosowego. Następnie dodajemy olej kokosowy i ponownie miksujemy. W przypadku, gdy masa nadal jest za sucha, ponownie dodajemy mleczko kokosowe.
Krok 2: Przekładamy pastę do słoika
Kiedy masa będzie miała właściwą konsystencję, przekładamy ją do słoika i szczelnie zamykamy. Tak przygotowaną pastę kokosową możemy przechowywać w lodówce przez ok. tydzień.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!
Brownie kokosowe
Paweł nieco odszedł od klasyki i przygotował brownie z dodatkiem masy kokosowej!
Kokosowe pancakes bez glutenu
Bezglutenowa wersja placuszków inspirowanych Ameryką – spróbuj kokosowych pancakes, które przygotujesz według przepisu Kingi!
Tarta kokosowa
Kruchy spód i mocno kokosowy krem z nutą limonki – to musi być tarta na słodko! Przygotujecie ją według szybkiego i prostego przepisu Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik krakowski
- Kapusta z grochem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Piernik staropolski
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)