zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • mikser
  • folię aluminiową
  • formę o średnicy 20 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD

Wiórki kokosowe łączymy w misce z cukrem pudrem. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce umieszczamy miękkie masło i ⅓ wiórków z cukrem. Miksujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy resztę wiórków i mieszamy całość dłońmi.

Krok 2: PIECZEMY SPÓD

Dno oraz boki formy wykładamy folią aluminiową, tak by wystawała poza naczynie. Możemy użyć dwóch płatów folii. Wykładamy przygotowaną wcześniej masę i dociskamy – mocno do dna i lekko do boków, tak by górne krawędzie ciasta pozostały puszyste. Boki ciasta nakrywamy wystającą folią, by się nie spaliły podczas pieczenia.

Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 175°C. Kiedy spód zrobi się złoty, zdejmujemy folię z boków i pieczemy jeszcze 5 minut, aż brzegi się zarumienią. Odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY KREM

Stałą część schłodzonego mleczka kokosowego łączymy w misce z resztą składników kremu. Miksujemy na gładką masę.

Krok 4: DEKORUJEMY I PODAJEMY TARTĘ

Krem rozprowadzamy równo na wystudzonym spodzie tarty. Dekorujemy z wierzchu owocami i listkami mięty lub bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Renata Renata
    88 dni temu
    Dzisiaj będę robić 😉 oznaczę Was na Instagramie , gdy to cudo już będzie gotowe ❤ pozdrawiam Cię serdecznie Kinga !

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    88 dni temu
    Super! Życzymy smacznego i również pozdrawiamy :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram