Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- zester lub tarkę o drobnych oczkach
- folię spożywczą
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY RODZYNKI W WINIE
Posiekane rodzynki gotujemy w czerwonym winie z dodatkiem skórki z cytryny. Gdy konfitura zgęstnieje, dolewamy odrobinę soku z cytryny.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MUS Z PSTRĄGA
Oczyszczonego wędzonego pstrąga dzielimy na mniejsze kawałki i blendujemy. Stopniowo dodajemy miękkie masło (na każde 500 g ryby około 100 g masła). Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i łyżką kwaśnej śmietany. Miksujemy. Dodajemy posiekane kapary oraz suszone pomidory.
KROK 3: FORMUJEMY ROLADKI Z MUSU
Na folii spożywczej układamy grube paski musu. Zwijamy, formując wałeczki. Końce skręcamy, by mus nie wypłynął. Wkładamy do lodówki minimum na 2-3 godziny. Roladki odwijamy z folii i kroimy na kawałki.
KROK 4: PODAJEMY PASZTECIKI
Pumpernikiel kroimy na mniejsze części. Na każdą nakładamy konfiturę, kwaśną śmietanę i mus. Dekorujemy konfiturą i kaparami.
Zobacz podobne
przepisy
Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
Kluski śląskie możesz podać w zupełnie nowy sposób! W kremowym sosie z jarmużem, aromatyczną skórką cytrynowa i wędzonym pstrągiem.
Paszteciki z grzybami i soczewicą
Pyszne paszteciki z grzybami i soczewicą to idealny pomysł na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi. Koniecznie wypróbuj!
Pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
Sezon grillowy czas zacząć! Zobacz, jak przygotować pstrąga otulonego boczkiem z dodatkiem grillowanej kapusty kiszonej i ziemniaków!
Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
Kuchnia Japonii to Twoje smaki? Koniecznie spróbuj więc zupy miso z tofu i wędzonym pstrągiem – wg przepisu Karola przygotujesz ją prosto i szybko!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wiśniowy Sad
- Tartichèvre (gratin z ziemniaków z kozim serem)
- Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
- Sylwestrowe przekąski Karola Okrasy
- Paszteciki z grzybami i soczewicą
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Sałatka z pitają
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- 3 dania grillowane w folii: łosoś, szparagi i młode ziemniaki
- Kotlety ziemniaczane à la farszynki
- Kaszotto z warzyw korzeniowych
- Miniomlety pomidorowe
- Sylwestrowe minipączki z kremem adwokatowym
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Tort malinowy
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- DESER SZAMPAŃSKI
- GOFRY TRADYCYJNE
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)