
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- zester lub tarkę o drobnych oczkach
- folię spożywczą
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY RODZYNKI W WINIE
Posiekane rodzynki gotujemy w czerwonym winie z dodatkiem skórki z cytryny. Gdy konfitura zgęstnieje, dolewamy odrobinę soku z cytryny.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MUS Z PSTRĄGA
Oczyszczonego wędzonego pstrąga dzielimy na mniejsze kawałki i blendujemy. Stopniowo dodajemy miękkie masło (na każde 500 g ryby około 100 g masła). Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i łyżką kwaśnej śmietany. Miksujemy. Dodajemy posiekane kapary oraz suszone pomidory.
KROK 3: FORMUJEMY ROLADKI Z MUSU
Na folii spożywczej układamy grube paski musu. Zwijamy, formując wałeczki. Końce skręcamy, by mus nie wypłynął. Wkładamy do lodówki minimum na 2-3 godziny. Roladki odwijamy z folii i kroimy na kawałki.
KROK 4: PODAJEMY PASZTECIKI
Pumpernikiel kroimy na mniejsze części. Na każdą nakładamy konfiturę, kwaśną śmietanę i mus. Dekorujemy konfiturą i kaparami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makówki śląskie
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Golonka pieczona po bawarsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)