![Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/1120cebc0e04-15209efd4e2b-KW3_Okrasa_zupa_miso_31927_11122019_77659_RGB_OK_1250x700-2.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- obieraczkę do warzyw
- sitko o drobnych oczkach
- rózgę kuchenną
Krok 1: KROIMY SKŁADNIKI ZUPY
Z marchwi wycinamy cienkie, równe paski za pomocą obieraczki do warzyw, a następnie kroimy je w kostkę. Grzyby shiitake kroimy w cienkie plastry, tofu w kostkę.
Krok 2: MOCZYMY WODOROSTY
Suszone wakame zalewamy wodą tak, by przykryła je całkowicie, i odstawiamy na ok. 3-5 minut.
Krok 3: ZAGOTOWUJEMY WYWAR Z DODATKAMI
Wywar przecedzamy przez sito do osobnego garnka. Dodajemy pokrojone wcześniej składniki: marchew, grzyby shiitake i tofu. Zagotowujemy. Gotujemy ok. 5 minut i zdejmujemy z ognia.
Krok 4: GOTUJEMY ZUPĘ MISO
Pastę miso przekładamy do miski. Dolewamy 2 łyżki wazowe wywaru i mieszamy całość za pomocą rózgi kuchennej, aż składniki się połączą.
Miksturę z pasty miso przelewamy do wywaru z dodatkami. Mieszamy.
Krok 5: PODAJEMY ZUPĘ MISO
Zupę przelewamy do miseczki. Na wierzchu układamy lekko odsączone wodorosty i wędzonego pstrąga podzielonego na mniejsze kawałki. Całość posypujemy sezamem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa pho z wołowiną
Sprawdzony przepis na wietnamską zupę pho dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej!
![Zupa pho z wołowiną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/866b14955efc-b20b8a0ea7ec-POSM_BS_KW42_-21557_S_130915_rgb_ok2016.webp)
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
![Zupa harira](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0069e1298181-108027d92a-Okrasa_Zupa_Harrira_KW_01_19228_S_370051_RGB_OK_1250x700.webp)
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
![Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/30c9d14a11af-e553fe78c4-KAROL_KW_32_zupa-tajska_5038_poziom_rgb_ok_960x540.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.
![Kokosowa zupa curry z marchewką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2bde3efa18e8-cca61e6c39-Kuchnia_Lidla_Luty_PL_14093_S_37889_Kokosowa-zupa-curry-z-marchewka_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pyszne ciasto gryczane
- Podudzia kurczaka w przyprawach z warzywami sauté
- Zupa miso z warzywami i tofu
- Szybki wegeburger
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Barszcz na wędzonce zabielany
- Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Puszyste dyniowe placuszki
- Zupa krem z topinamburu
- Warzywna zapiekanka z serem feta
- Twarożek tofu z warzywami
- Słodka pasta z pestek dyni
- Kurczak duszony w piwie
- Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Zupa z czosnku niedźwiedziego, wędzonych żeberek i młodej kapusty
- Pierogi z suszonymi śliwkami
- Królik w sosie śmietanowym
- Domowy sos barbecue
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Kurczak w śmietanie z szampanem i pilawem grzybowym
- Słodki dżem z pomidorów
- Podpłomyki z jabłkiem i wędzonym łososiem
- Carpaccio z miodowego melona
- Pierogi z kaczką
- Królik w sosie pieczarkowym
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Kotlety mielone z karpia
- Wegański gyros z ciecierzycy w picie
Komentarze (3)
630 dni temu
Pychota!!!
odpowiedz
1347 dni temu
Najlepsza zupa miso! Często wracam do tego przepisu
odpowiedz
1358 dni temu
niedobre
odpowiedz