Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- obieraczkę do warzyw
- sitko o drobnych oczkach
- rózgę kuchenną
Krok 1: KROIMY SKŁADNIKI ZUPY
Z marchwi wycinamy cienkie, równe paski za pomocą obieraczki do warzyw, a następnie kroimy je w kostkę. Grzyby shiitake kroimy w cienkie plastry, tofu w kostkę.
Krok 2: MOCZYMY WODOROSTY
Suszone wakame zalewamy wodą tak, by przykryła je całkowicie, i odstawiamy na ok. 3-5 minut.
Krok 3: ZAGOTOWUJEMY WYWAR Z DODATKAMI
Wywar przecedzamy przez sito do osobnego garnka. Dodajemy pokrojone wcześniej składniki: marchew, grzyby shiitake i tofu. Zagotowujemy. Gotujemy ok. 5 minut i zdejmujemy z ognia.
Krok 4: GOTUJEMY ZUPĘ MISO
Pastę miso przekładamy do miski. Dolewamy 2 łyżki wazowe wywaru i mieszamy całość za pomocą rózgi kuchennej, aż składniki się połączą.
Miksturę z pasty miso przelewamy do wywaru z dodatkami. Mieszamy.
Krok 5: PODAJEMY ZUPĘ MISO
Zupę przelewamy do miseczki. Na wierzchu układamy lekko odsączone wodorosty i wędzonego pstrąga podzielonego na mniejsze kawałki. Całość posypujemy sezamem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa pho z wołowiną
Sprawdzony przepis na wietnamską zupę pho dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej!
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kutia
- Pierniki
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kompot z suszu z cytryną
- Sernik piernikowy
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
770 dni temu
Pychota!!!
odpowiedz
1487 dni temu
Najlepsza zupa miso! Często wracam do tego przepisu
odpowiedz
1498 dni temu
niedobre
odpowiedz