Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- obieraczkę do warzyw
- sitko o drobnych oczkach
- rózgę kuchenną
Krok 1: KROIMY SKŁADNIKI ZUPY
Z marchwi wycinamy cienkie, równe paski za pomocą obieraczki do warzyw, a następnie kroimy je w kostkę. Grzyby shiitake kroimy w cienkie plastry, tofu w kostkę.
Krok 2: MOCZYMY WODOROSTY
Suszone wakame zalewamy wodą tak, by przykryła je całkowicie, i odstawiamy na ok. 3-5 minut.
Krok 3: ZAGOTOWUJEMY WYWAR Z DODATKAMI
Wywar przecedzamy przez sito do osobnego garnka. Dodajemy pokrojone wcześniej składniki: marchew, grzyby shiitake i tofu. Zagotowujemy. Gotujemy ok. 5 minut i zdejmujemy z ognia.
Krok 4: GOTUJEMY ZUPĘ MISO
Pastę miso przekładamy do miski. Dolewamy 2 łyżki wazowe wywaru i mieszamy całość za pomocą rózgi kuchennej, aż składniki się połączą.
Miksturę z pasty miso przelewamy do wywaru z dodatkami. Mieszamy.
Krok 5: PODAJEMY ZUPĘ MISO
Zupę przelewamy do miseczki. Na wierzchu układamy lekko odsączone wodorosty i wędzonego pstrąga podzielonego na mniejsze kawałki. Całość posypujemy sezamem.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa pho z wołowiną
Sprawdzony przepis na wietnamską zupę pho dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej!
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pyszne ciasto gryczane
- Podudzia kurczaka w przyprawach z warzywami sauté
- Zupa miso z warzywami i tofu
- Szybki wegeburger
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Barszcz na wędzonce zabielany
- Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Puszyste dyniowe placuszki
- Zupa krem z topinamburu
- Warzywna zapiekanka z serem feta
- Twarożek tofu z warzywami
- Słodka pasta z pestek dyni
- Kurczak duszony w piwie
- Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Zupa z czosnku niedźwiedziego, wędzonych żeberek i młodej kapusty
- Pierogi z suszonymi śliwkami
- Królik w sosie śmietanowym
- Domowy sos barbecue
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Kurczak w śmietanie z szampanem i pilawem grzybowym
- Słodki dżem z pomidorów
- Podpłomyki z jabłkiem i wędzonym łososiem
- Carpaccio z miodowego melona
- Pierogi z kaczką
- Królik w sosie pieczarkowym
- Satay — kurczak z ryżem i warzywami
- Kotlety mielone z karpia
- Wegański gyros z ciecierzycy w picie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
747 dni temu
Pychota!!!
odpowiedz
1465 dni temu
Najlepsza zupa miso! Często wracam do tego przepisu
odpowiedz
1475 dni temu
niedobre
odpowiedz