Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, aby był al dente.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Czosnek kroimy w dość cienkie plastry, a suszone pomidory w paseczki. Tak przygotowane składniki przekładamy do garnka, zalewamy śmietanką i gotujemy przez ok. 5 minut. Do sosu ścieramy skórkę z połowy cytryny i dodajemy gałązki tymianku. Całość gotujemy jeszcze przez 1 minutę, dodajemy szpinak, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Szynkę parmeńską tniemy lub rwiemy w mniejsze kawałki. Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
KROK 3: PODAJEMY MAKARON
Ugotowany makaron przekładamy do garnka z sosem i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany makaron przekładamy na talerze, ozdabiamy kawałkami szynki i oprószamy parmezanem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Łazanki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Piernik świąteczny
- Makówki śląskie
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)