Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o drobnych oczkach
- papier do pieczenia
- blachę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Przygotuj wcześniej
- Kaszę jęczmienną ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KOTLETÓW
Cebulę, czosnek, natkę pietruszki i lubczyk siekamy w drobną kostkę i łączymy w misce z mielonym mięsem. Doprawiamy pieprzem.
Dodajemy ugotowaną kaszę, marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach, majeranek i musztardę.
Krok 2: WYRABIAMY MIĘSO
Całość mieszamy i wyrabiamy łyżką na jednolitą masę, z której następnie formujemy kotlety.
Krok 3: PIECZEMY KOTLETY
Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
Sycąca sałatka z indykiem, burakami i orientalnym mleczkiem kokosowym!
Odchudzony kotlet schabowy na dwa sposoby z mizerią
Kotlet schabowy w chrupiącej panierce, smażony lub pieczony, z dodatkiem mizerii pachnącej koperkiem. A wszystko to w wersji odchudzonej, bo od Kingi Paruzel!
Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
Delikatne pulpety z królika, oblane sosem pomidorowym z nutą bazylii – to przepis Darii na rodzinne popołudnie w kuchni!
Tagliata z indyka z rukolą
Spróbuj innej wersji klasycznej sałatki w stylu włoskim – z rukolą, grillowaną piersią indyka i sosem na bazie suszonych pomidorów!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Kotlety mielone z purée
- Gołąbki bez zawijania
- Gryczane pierogi z bobem
- Zupa jarzynowa z klopsikami
- Racuszki siłacza i frytki z marchewki
- Kurczak pieczony z warzywami na jednej blasze
- Piersi kurczaka sous-vide z gotowaną marchewką
- Kanapkowe wrapy z warzywami
- Wegańskie kotlety mielone z fasoli i pieczarek
- Mus gruszkowo-śliwkowy
- Lunchbox z serowymi proziakami
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Tumbet
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Bigos rybny
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Ośmiorniczki z grilla
- Sos do ravioli
- Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
- Sałatka z bakłażana z dressingiem z jogurtu koziego
- Kuleczki z koziego sera
- Jajko zapiekane w bagietce
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Hummus bowl
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Sałatka waldorf
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
1761 dni temu
Mięso z indyka ? W wegetariańskich pozycjach ?
odpowiedz
1760 dni temu
Ten przepis nie jest podpięty na naszej stronie pod przepisy wegetariańskie. Aktualnie wyświetla się w daniach lekkich i fit na stronie głównej, ponieważ to lżejsza wersja zwykłego mielonego-upieczona a nie usmażona, o obniżonej zawartości soli. Nie wspominamy jednak nigdzie, że to danie bezmięsne.
1870 dni temu
Dla mnie całkiem smaczne :)
odpowiedz
1902 dni temu
Jeżeli nie doda się soli, to będzie nie dobre
odpowiedz
1902 dni temu
Udowadniamy, że to mit :)
1871 dni temu
sporo soli jest w musztardzie, bedzie dobre, wypróbowalem🙂
1871 dni temu
W przepisie używamy połowy łyżeczki :) Dlatego przepis jest o obniżonej zawartości soli, a nie bez soli :)
1911 dni temu
Dzięki za ciekawe zdrowe przepisy. Ale pamiętajmy że niestety ale i indyki lecą tez na sterydach. No ale tak to czlowiek juz wogole by nic nie jadl. Ryby na antybiotykach itp. Mimo wszystko i tak super za akcję Lidla jestem z wami i proszę o więcej przepisów. Pozdrawiam
odpowiedz
1912 dni temu
Wielkie dzięki dla Obu Panów!!!
odpowiedz