Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI
Cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Dodajemy ją, wraz z czosnkiem i papryczką chili, do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Do rozdrobnionych składników (pamiętajmy, aby zgarnąć je ze ścianek urządzenia po rozdrobnieniu) dolewamy oliwę i podsmażamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki.
KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Po podsmażeniu składników do pojemnika miksującego dodajemy soczewicę i bulion. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 minut / temp. 120°C / obroty 1. W ostatnich minutach gotowania do zupy, przez otwór w pokrywie, dodajemy ajwar. Gotową zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
KROK 4: PODAJEMY ZUPĘ
Gorącą zupę przelewamy do misek i podajemy ją oprószoną posiekaną natką pietruszki i skropioną oliwą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Pierniki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Łazanki
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)