Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI
Cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Dodajemy ją, wraz z czosnkiem i papryczką chili, do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Do rozdrobnionych składników (pamiętajmy, aby zgarnąć je ze ścianek urządzenia po rozdrobnieniu) dolewamy oliwę i podsmażamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki.
KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Po podsmażeniu składników do pojemnika miksującego dodajemy soczewicę i bulion. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 minut / temp. 120°C / obroty 1. W ostatnich minutach gotowania do zupy, przez otwór w pokrywie, dodajemy ajwar. Gotową zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
KROK 4: PODAJEMY ZUPĘ
Gorącą zupę przelewamy do misek i podajemy ją oprószoną posiekaną natką pietruszki i skropioną oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
Wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa, pożywnej soczewicy i ostrych dodatków. Ta zupa z pewnością Cię zachwyci!
Hiszpańska zupa z soczewicy
Rozgrzewająca, sycąca i w hiszpańskim stylu! Zupa z soczewicy z dodatkiem kiełbasy chorizo to świetne danie na obiad w pierwsze chłodne dni roku.
Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
Ten aromatyczny gulasz to indyjski klasyk. Idealne połączenie warzyw i wyrazistych przypraw sprawi, że z miejsca go pokochasz!
Dal z czerwonej soczewicy
Dal z czerwonej soczewicy, czyli szybki, wegański i pełen smaku obiad. Zainspiruj się kuchnią indyjską i przygotuj to pyszne danie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grochem
- Kompot z suszu z cytryną
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wegańska ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
- Sałatka gyros
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)