![Pikantna zupa z czerwonej soczewicy Pikantna zupa z czerwonej soczewicy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/54d1950b6482-21e9826f07db-pikantna-zupa-z-czerowonej-soczewicy-kucnia-paruzel-kuchnia-lidla.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI
Cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Dodajemy ją, wraz z czosnkiem i papryczką chili, do pojemnika miksującego i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Do rozdrobnionych składników (pamiętajmy, aby zgarnąć je ze ścianek urządzenia po rozdrobnieniu) dolewamy oliwę i podsmażamy je, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki.
KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Po podsmażeniu składników do pojemnika miksującego dodajemy soczewicę i bulion. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 minut / temp. 120°C / obroty 1. W ostatnich minutach gotowania do zupy, przez otwór w pokrywie, dodajemy ajwar. Gotową zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
KROK 4: PODAJEMY ZUPĘ
Gorącą zupę przelewamy do misek i podajemy ją oprószoną posiekaną natką pietruszki i skropioną oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
Wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa, pożywnej soczewicy i ostrych dodatków. Ta zupa z pewnością Cię zachwyci!
![Pikantna zupa z soczewicą i królikiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3ec850f461fe-999728e009-Kw_20_Karol_Zupa_z-soczewicy_z_krolikiem_1733130218_960x540.webp)
Hiszpańska zupa z soczewicy
Rozgrzewająca, sycąca i w hiszpańskim stylu! Zupa z soczewicy z dodatkiem kiełbasy chorizo to świetne danie na obiad w pierwsze chłodne dni roku.
![Hiszpańska zupa z soczewicy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5a987b9b425b-dbb13ca803e6-KW41_Kingal_zupa_zielona_soczewica_chorizo_220920_Net_Foto_211675_1250x700.webp)
Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
Ten aromatyczny gulasz to indyjski klasyk. Idealne połączenie warzyw i wyrazistych przypraw sprawi, że z miejsca go pokochasz!
![Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f5309f189386-96a462d164ac-kw38-kinga-paruzel-Sambar-z-czerwonej-soczewicy-z-rzepa-i-baklazanem-1243x700.webp)
Dal z czerwonej soczewicy
Dal z czerwonej soczewicy, czyli szybki, wegański i pełen smaku obiad. Zainspiruj się kuchnią indyjską i przygotuj to pyszne danie!
![Dal z czerwonej soczewicy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0005b84691ef-1351bb38eab3-kw35-2023-kinga-paruzel-dal-z-czerwonej-soczewicy-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z grillowanych owoców
- Kaczka pieczona w sosie z imbiru i kwasu chlebowego, ze smażoną młodą cebulką i prażonymi śliwkami
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Sałatka z melona i komosy ryżowej
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
- Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
- Tatar z łososia wędzonego z ziołową sałatką ogórkową
- Kanapka z gofrów
- Chlebek z awokado
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
- Wytrawna konfitura z pomidorów, gorczycy i papryki
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza
- Calzone
Komentarze (0)