
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PINSĘ
Wierzch pinsy smarujemy zielonym pesto i posypujemy tartą mozzarellą. Na serze układamy plastry boczku i szynki parmeńskiej, a także kulki mozzarelli.
WSKAZÓWKA! Najlepiej w tym przepisie sprawdzi się wędzony surowy boczek w plastrach.
KROK 2: PIECZEMY I PODAJEMY PINSĘ
Gotową pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 5-7 minut, aż ser się roztopi, a boczek i szynka zarumienią. Pomidorki przekrawamy na pół i wraz z oliwkami układamy je na upieczonej pinsie. Danie kroimy i podajemy jeszcze gorące.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Łazanki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba z piekarnika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka gyros
- Śledź w oleju
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)