![Pinsa verde Pinsa verde](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/cb24667c7b75-f42950354b1d-kw41-2023-paula-bonowicz-golec-pinsa-verde.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PINSĘ
Wierzch pinsy smarujemy zielonym pesto i posypujemy tartą mozzarellą. Na serze układamy plastry boczku i szynki parmeńskiej, a także kulki mozzarelli.
WSKAZÓWKA! Najlepiej w tym przepisie sprawdzi się wędzony surowy boczek w plastrach.
KROK 2: PIECZEMY I PODAJEMY PINSĘ
Gotową pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 5-7 minut, aż ser się roztopi, a boczek i szynka zarumienią. Pomidorki przekrawamy na pół i wraz z oliwkami układamy je na upieczonej pinsie. Danie kroimy i podajemy jeszcze gorące.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Pizza al tonno
Klasyczna pizza z tuńczykiem, cebulą, mozzarellą i oliwkami. Aromatyczne, apetyczne danie w stylu włoskim!
![Pizza al tonno](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5ea54dd6db55-088cfa69f7-em_1201_de_28-05_sb_pizza_al_tonno_stibi_2012_0007!!.webp)
Pizza capricciosa
Tę pizzę dostaniesz w każdej włoskiej pizzerii, a teraz możesz przygotować ją także w swoim domu! Choć nazwa capricciosa dotyczy kaprysu szefa kuchni, który dobiera składniki według własnego uznania, to zwykle jeden kaprys różni się od drugiego w niewielkim stopniu. My mamy przepis na tę pizzę z najlepszymi składnikami!
![Pizza capricciosa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0c09581e8531-c9b0579ca2e3-kw49-kinga-paruzel-Pizza-Capricciosa-1243x700.webp)
Pizza margherita – przepis
Królowa gatunku, czyli margherita, zachwyca prostotą składników, w których kryje się potęga smaku. Przygotuj ją na domowym cieście w stylu włoskim z przepisu Karola!
![Pizza margherita – przepis](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/77e0a3fff46d-513beb96c351-kw18-2022-karol-okrasa-pizza-margherita.webp)
Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
Połączenie pizzy i focaccii, czyli pinsa, to pieczywo, na które mogą trafić Twoje ulubione dodatki! Kinga proponuje połączenie przysmaków w styli włoskim: pomidorów, szynki, burraty i pesto. Sprawdź, jak razem tworzą proste i pyszne danie.
![Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fbca4b3d2bf3-0097d4c2bf3d-kw40-kinga-paruzel-pinsa-z-szynka-prosciutto-cotto-i-buratta.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem
- Kurczak po indyjsku
- Chlebek mięsny
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Makaron z musem jabłkowym
- Pikantne smoothie z kaki
- Sałatka z kaszą jęczmienną i zielonymi szparagami
- Sałatka z makaronu soba
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Szparagi z szynką parmeńską
- Scaccia z serami i salami
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Crostini z szynką i melonem
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Jabłkowy chutney z piwem
- Indyk z salsą truskawkową
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Kanapka drwala
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Orzechowe babeczki z kubka
- Carpaccio di bresaola
- Gruszki parowane w białym winie
Komentarze (0)