Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PINSĘ
Wierzch pinsy smarujemy zielonym pesto i posypujemy tartą mozzarellą. Na serze układamy plastry boczku i szynki parmeńskiej, a także kulki mozzarelli.
WSKAZÓWKA! Najlepiej w tym przepisie sprawdzi się wędzony surowy boczek w plastrach.
KROK 2: PIECZEMY I PODAJEMY PINSĘ
Gotową pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 5-7 minut, aż ser się roztopi, a boczek i szynka zarumienią. Pomidorki przekrawamy na pół i wraz z oliwkami układamy je na upieczonej pinsie. Danie kroimy i podajemy jeszcze gorące.
Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!
Zobacz podobne
przepisy
Pizza al tonno
Klasyczna pizza z tuńczykiem, cebulą, mozzarellą i oliwkami. Aromatyczne, apetyczne danie w stylu włoskim!
Pizza capricciosa
Tę pizzę dostaniesz w każdej włoskiej pizzerii, a teraz możesz przygotować ją także w swoim domu! Choć nazwa capricciosa dotyczy kaprysu szefa kuchni, który dobiera składniki według własnego uznania, to zwykle jeden kaprys różni się od drugiego w niewielkim stopniu. My mamy przepis na tę pizzę z najlepszymi składnikami!
Pizza margherita – przepis
Królowa gatunku, czyli margherita, zachwyca prostotą składników, w których kryje się potęga smaku. Przygotuj ją na domowym cieście w stylu włoskim z przepisu Karola!
Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
Połączenie pizzy i focaccii, czyli pinsa, to pieczywo, na które mogą trafić Twoje ulubione dodatki! Kinga proponuje połączenie przysmaków w styli włoskim: pomidorów, szynki, burraty i pesto. Sprawdź, jak razem tworzą proste i pyszne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Okrasa łamie przepisy Pieczone ziemniaki z sosem i wędzonym pstrągiem
- Kurczak po indyjsku
- Chlebek mięsny
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Makaron z musem jabłkowym
- Pikantne smoothie z kaki
- Sałatka z kaszą jęczmienną i zielonymi szparagami
- Sałatka z makaronu soba
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Szparagi z szynką parmeńską
- Scaccia z serami i salami
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Crostini z szynką i melonem
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Jabłkowy chutney z piwem
- Indyk z salsą truskawkową
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Kanapka drwala
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Orzechowe babeczki z kubka
- Carpaccio di bresaola
- Gruszki parowane w białym winie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)