Pinsa verde
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PINSĘ

Wierzch pinsy smarujemy zielonym pesto i posypujemy tartą mozzarellą. Na serze układamy plastry boczku i szynki parmeńskiej, a także kulki mozzarelli.

WSKAZÓWKA! Najlepiej w tym przepisie sprawdzi się wędzony surowy boczek w plastrach.

KROK 2: PIECZEMY I PODAJEMY PINSĘ

Gotową pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 5-7 minut, aż ser się roztopi, a boczek i szynka zarumienią. Pomidorki przekrawamy na pół i wraz z oliwkami układamy je na upieczonej pinsie. Danie kroimy i podajemy jeszcze gorące.
 

Chcesz mieć pewność, że wszystko dobrze robisz? Obejrzyj filmik Pauli!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!