Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- papier do pieczenia
- kamień do pizzy – opcjonalnie
- piekarnik rozgrzany do maksymalnej temperatury
- wałek do ciasta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY PIEKARNIK
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Wstawiamy do pieca, który rozgrzewamy do maksymalnej temperatury. Jeśli mamy kamień do pizzy, również umieszczamy go w piekarniku.
Krok 2: ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO
Każdą kulkę ciasta lekko rozwałkowujemy, a następnie za pomocą dłoni nadajemy mu kształt. Ciasto przekładamy na deskę posypaną mąką.
Krok 3: WYKŁADAMY DODATKI NA PIZZĘ
Pizzę smarujemy sosem i posypujemy startą mozzarellą. Na warstwie sera układamy plastry szynki, pokrojone w plasterki pieczarki, oliwki pokrojone w talarki oraz karczochy.
Krok 4: PIECZEMY PIZZĘ
Zsuwamy pizzę do piekarnika na blachę lub kamień do pizzy. Pieczemy ok. 10 minut do momentu, aż spód podrośnie, a cała pizza nabierze złotego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza pepperoni
Dużo pepperoni i dużo sera! Ten przepis zdecydowanie powinien zajmować pierwsze miejsce na liście najlepszych pizz świata. Ostry smak kiełbasy miesza się tutaj z cudowną słodyczą pomidorów. Musisz spróbować!
Ciasto na pizzę we włoskim stylu
Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!
Pizza margherita – przepis
Królowa gatunku, czyli margherita, zachwyca prostotą składników, w których kryje się potęga smaku. Przygotuj ją na domowym cieście w stylu włoskim z przepisu Karola!
Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
Pyszne, chrupiące ciasto z farszem z mięsa mielonego i pomidorów to danie, które będzie idealnym urozmaiceniem klasycznego grilla. Wypróbuj ten orientalny przepis przy najbliższej okazji!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Minipizza z kabanosami
- Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
- 2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
- Granita truskawkowa
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Kimchi
- Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
- Wegańska carbonara z boczkiem z tofu
- Pizza arabska z sałatką
- Pizza bianca z kurkami
- Holenderskie frikandele
- Pita pizza
- Pizza na spodzie z kalafiora
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Pizza z tortilli
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Szparagi w boczku
- Stek z jelenia
- Sernik na jogurcie sojowym
- Gulasz jagnięcy
- Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
- Pasta frittata, czyli frittata z makaronu z serami i salami
- Odwrócone ciasto z ananasem
- Szakszuka z kaszą pęczak
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Perliczka w czerwonym winie
- Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
- Kresowe kluski z makiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
749 dni temu
wygląda smacznie
odpowiedz
1010 dni temu
A gdzie ten przepis??????
odpowiedz
1010 dni temu
Drogo Gościu, ten przepis jest wersji tekstowej :)