
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- papier do pieczenia
- kamień do pizzy – opcjonalnie
- piekarnik rozgrzany do maksymalnej temperatury
- wałek do ciasta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY PIEKARNIK
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Wstawiamy do pieca, który rozgrzewamy do maksymalnej temperatury. Jeśli mamy kamień do pizzy, również umieszczamy go w piekarniku.
Krok 2: ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO
Każdą kulkę ciasta lekko rozwałkowujemy, a następnie za pomocą dłoni nadajemy mu kształt. Ciasto przekładamy na deskę posypaną mąką.
Krok 3: WYKŁADAMY DODATKI NA PIZZĘ
Pizzę smarujemy sosem i posypujemy startą mozzarellą. Na warstwie sera układamy plastry szynki, pokrojone w plasterki pieczarki, oliwki pokrojone w talarki oraz karczochy.
Krok 4: PIECZEMY PIZZĘ
Zsuwamy pizzę do piekarnika na blachę lub kamień do pizzy. Pieczemy ok. 10 minut do momentu, aż spód podrośnie, a cała pizza nabierze złotego koloru.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
1082 dni temu
wygląda smacznie
Odpowiedz
1343 dni temu
A gdzie ten przepis??????
Odpowiedz
1343 dni temu
Drogo Gościu, ten przepis jest wersji tekstowej :)