Pizza capricciosa

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • papier do pieczenia
  • kamień do pizzy – opcjonalnie
  • piekarnik rozgrzany do maksymalnej temperatury
  • wałek do ciasta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY PIEKARNIK

Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Wstawiamy do pieca, który rozgrzewamy do maksymalnej temperatury. Jeśli mamy kamień do pizzy, również umieszczamy go w piekarniku.

Krok 2: ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO

Każdą kulkę ciasta lekko rozwałkowujemy, a następnie za pomocą dłoni nadajemy mu kształt. Ciasto przekładamy na deskę posypaną mąką.

Krok 3: WYKŁADAMY DODATKI NA PIZZĘ

Pizzę smarujemy sosem i posypujemy startą mozzarellą. Na warstwie sera układamy plastry szynki, pokrojone w plasterki pieczarki, oliwki pokrojone w talarki oraz karczochy.

Krok 4: PIECZEMY PIZZĘ

Zsuwamy pizzę do piekarnika na blachę lub kamień do pizzy. Pieczemy ok. 10 minut do momentu, aż spód podrośnie, a cała pizza nabierze złotego koloru.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Ciekawy Ciekawy
    749 dni temu
    wygląda smacznie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1010 dni temu
    A gdzie ten przepis??????

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1010 dni temu
    Drogo Gościu, ten przepis jest wersji tekstowej :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!