Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- blender
Sposób przygotowania:
Krok 1: WYKŁADAMY SKŁADNIKI FARSZU
Na pierwszym placku układamy kolejno: połowę sera cheddar startego na tarce o grubych oczkach, pieczarki pokrojone w plastry, pieprz, plastry polędwicy wieprzowej i drugą połowę startego sera. Całość przykrywamy drugim plackiem.
Krok 2: SMAŻYMY PLACKI
Placki z farszem przenosimy ostrożnie na suchą, rozgrzaną patelnię i smażymy na małym ogniu ok. 5 minut, obciążając je z góry miską lub talerzem. Po upływie czasu placki ostrożnie obracamy na drugą stronę i smażymy z obciążeniem kolejne 5 minut.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy, aż się połączą.
Krok 4: PODAJEMY PLACKI
Ciepłe placki przekładamy na talerz, smarujemy z wierzchu sosem czosnkowo-pietruszkowym i kroimy w trójkąty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Makówki śląskie
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Boczek pieczony
- Spaghetti carbonara
- Pierniki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (1)
1280 dni temu
Takie proste a takie pyszne 😃
Odpowiedz