Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- blender
Sposób przygotowania:
Krok 1: WYKŁADAMY SKŁADNIKI FARSZU
Na pierwszym placku układamy kolejno: połowę sera cheddar startego na tarce o grubych oczkach, pieczarki pokrojone w plastry, pieprz, plastry polędwicy wieprzowej i drugą połowę startego sera. Całość przykrywamy drugim plackiem.
Krok 2: SMAŻYMY PLACKI
Placki z farszem przenosimy ostrożnie na suchą, rozgrzaną patelnię i smażymy na małym ogniu ok. 5 minut, obciążając je z góry miską lub talerzem. Po upływie czasu placki ostrożnie obracamy na drugą stronę i smażymy z obciążeniem kolejne 5 minut.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy, aż się połączą.
Krok 4: PODAJEMY PLACKI
Ciepłe placki przekładamy na talerz, smarujemy z wierzchu sosem czosnkowo-pietruszkowym i kroimy w trójkąty.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie placki z cukinii
Uwielbiają je nie tylko dorośli, ale też dzieci – placki z cukinii! Aromatyczne, chrupiące i niezwykle smaczne. Ich przygotowanie zajmuje chwilę. Kolejna krótka chwila to czas, w jakim znikają z talerzy!
Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
Ziemniaczany placek w fantastycznym, beztłuszczowym wydaniu, a w dodatku z rewelacyjną pomoćką! Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej. Musisz po prostu spróbować!
Wegański placek po węgiersku
Jak Węgry, to gulasz – rozgrzewający, warzywny, wegański! W połączeniu z chrupiącym plackiem ziemniaczanym smakuje naprawdę świetnie!
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i duszoną cebulką
Przepisów na placki ziemniaczane jest wiele. Zobacz, jak przygotowuje je mistrz kuchni – Karol Okrasa!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Babeczki pomidorowe z mozzarellą
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- 3 sposoby na lunchbox
- Zupa instant
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Faszerowane łódeczki ziemniaczane
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Hummus z dodatkami
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Risotto pomidorowe
- Grillowane ślimaki z indyka
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Malinowe serduszka
- Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
- Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
- Pudding sernikowy z owocami
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
942 dni temu
Takie proste a takie pyszne 😃
odpowiedz