Placki z szynką i serem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o grubych oczkach
  • blender

Sposób przygotowania:

Krok 1: WYKŁADAMY SKŁADNIKI FARSZU

Na pierwszym placku układamy kolejno: połowę sera cheddar startego na tarce o grubych oczkach, pieczarki pokrojone w plastry, pieprz, plastry polędwicy wieprzowej i drugą połowę startego sera. Całość przykrywamy drugim plackiem.

Krok 2: SMAŻYMY PLACKI

Placki z farszem przenosimy ostrożnie na suchą, rozgrzaną patelnię i smażymy na małym ogniu ok. 5 minut, obciążając je z góry miską lub talerzem. Po upływie czasu placki ostrożnie obracamy na drugą stronę i smażymy z obciążeniem kolejne 5 minut.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy, aż się połączą.

Krok 4: PODAJEMY PLACKI

Ciepłe placki przekładamy na talerz, smarujemy z wierzchu sosem czosnkowo-pietruszkowym i kroimy w trójkąty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Pycha Pycha
    962 dni temu
    Takie proste a takie pyszne 😃

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!