zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tarkę o dużych oczkach
  • papierowy ręcznik

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Połowę kaszy blendujemy z jajkami w wysokim naczyniu. Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i łączymy w misce z drugą połową kaszy oraz budyniem waniliowym.

Dodajemy płynną masę z kaszy i jajek i dokładnie mieszamy składniki.

Krok 2: SMAŻYMY PLACKI

Na rozgrzanym oleju kokosowym smażymy placki z obu stron na złoty kolor, a następnie przekładamy je na ręcznik kuchenny.

Podajemy z jogurtem naturalnym, malinami, borówkami i listkami świeżej mięty. Posypujemy z wierzchu cukrem pudrem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    68 dni temu
    Świetny pomysł! Dzięki!!!

    odpowiedz

  • Anulka Anulka
    72 dni temu
    Budyń ma być suchy, widać to na filmie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    22 dni temu
    Ja dodała ugotowany :P ale dosypałam potem mąki do zagęszczenia i wyszły ok :) bo bez mąki to placuszki się bardzo rozwalały .
  • Gość Gość
    72 dni temu
    Mam pytanie, czy ten budyń 40 G ma być suchy czy ugotowany?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    72 dni temu
    Drogi Gościu, dodajemy budyń waniliowy w proszku.
  • Gość Gość
    77 dni temu
    bardzo smaczne, choć ja bym dodała syrop z agawy albo klonowy do masy. Nie używam zwykłego cukru, więc jabłkowe placuszki jogurtem i malinkami zbyt mało wyrazisty smak mają, chyba ze względu na brak cukru :) Następny raz jak będę robić to koniecznie dodam syrop z agawy.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram