Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wok lub głęboką patelnię
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj według uznania, chociaż najsmaczniejsze będą ugotowane na półtwardo. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY BOCZEK
Boczek kroimy w plastry i smażymy w woku przez kilka minut, aż zarumieni się z każdej strony. Następnie wyjmujemy go z patelni i odkładamy na później.
KROK 2: PODSMAŻAMY PRZYPRAWY
Czosnek siekamy i podsmażamy w woku na tłuszczu, który wytopił się z boczku, uważając, aby się nie przypalił. Następnie dodajemy pastę miso, ocet, sos sojowy i ponownie smażymy przez chwilę, cały czas mieszając.
KROK 3: GOTUJEMY BULION
Do podsmażonych przypraw wlewamy bulion i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i całość gotujemy przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy drobno posiekany pęczek dymki.
KROK 4: PODAJEMY RAMEN
Ugotowany makaron przekładamy do misek, na nim układamy boczek. Całość zalewamy gorącym bulionem. Każdą miskę dekorujemy marynowanym imbirem i przekrojonym na pół jajkiem.
WSKAZÓWKA! Danie przed podaniem możemy doprawić solą i pieprzem do smaku
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
- Pierniki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto marchewkowe
- Ryba z piekarnika
- Boczek pieczony
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makówki śląskie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
724 dni temu
Przydałoby się więcej detali, na przykład jak zrobić te jajka do ramenu
Odpowiedz
724 dni temu
Jajka możesz ugotować tak, jak lubisz :)