Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wok lub głęboką patelnię
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj według uznania, chociaż najsmaczniejsze będą ugotowane na półtwardo. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: SMAŻYMY BOCZEK
Boczek kroimy w plastry i smażymy w woku przez kilka minut, aż zarumieni się z każdej strony. Następnie wyjmujemy go z patelni i odkładamy na później.
KROK 2: PODSMAŻAMY PRZYPRAWY
Czosnek siekamy i podsmażamy w woku na tłuszczu, który wytopił się z boczku, uważając, aby się nie przypalił. Następnie dodajemy pastę miso, ocet, sos sojowy i ponownie smażymy przez chwilę, cały czas mieszając.
KROK 3: GOTUJEMY BULION
Do podsmażonych przypraw wlewamy bulion i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i całość gotujemy przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy drobno posiekany pęczek dymki.
KROK 4: PODAJEMY RAMEN
Ugotowany makaron przekładamy do misek, na nim układamy boczek. Całość zalewamy gorącym bulionem. Każdą miskę dekorujemy marynowanym imbirem i przekrojonym na pół jajkiem.
WSKAZÓWKA! Danie przed podaniem możemy doprawić solą i pieprzem do smaku
Zobacz podobne
przepisy
Ramen na bulionie kaczym z pieczoną kaczką
Aromatyczny bulion z goździkami, anyżem i cynamonem. Do tego kaczka z chrupiącą skórką. To ramen według Karola Okrasy!
Wegetariański ramen
Przygotuj japoński rosół, który każdego postawi na nogi! Sięgnij po przepis na ramen z mnóstwem chrupiących warzyw i tofu!
Ramen
Esencjonalny bulion, świeże warzywa i makaron to składniki, które warto ze sobą połączyć, by stworzyć ramen według przepisu Darii! Rusz w podróż przez japońskie smaki!
Grzybowy ramen
Ramen o grzybowym aromacie z boczniakami, makaronem soba – azjatyckie smaki w wykonaniu Karola Okrasy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Błyskawiczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik piernikowy
- Wigilijny makowiec
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
392 dni temu
Przydałoby się więcej detali, na przykład jak zrobić te jajka do ramenu
odpowiedz
392 dni temu
Jajka możesz ugotować tak, jak lubisz :)