zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • duży garnek
  • sitko o drobnych oczkach
  • pałeczki

Przygotuj wcześniej:

Suszone grzyby ugotuj i pokrój w paseczki. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY BULION

Mięso wkładamy do dużego garnka wypełnionego zimną wodą. Dodajemy marchewkę, przekrojone na pół pietruszkę i cebulę oraz połamany seler naciowy. Dodajemy imbir, korzeń selera i lekko rozgnieciony czosnek w łupince.

Całość przyprawiamy anyżem, goździkami, pieprzem, sosem sojowym i sosem rybnym.

Liście kapusty zwijamy w rulony i wkładamy do bulionu. Bulion gotujemy na małym ogniu ok. 2,5 godziny.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY MAKARON

Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I PODAJEMY RAMEN

Makaron odcedzamy i przekładamy do miseczek, a bulion przelewamy do nich przez sitko.

W miseczkach układamy dodatki: grubo posiekaną kapustę pak choi, grubo posiekany szczypior (2‑2,5 cm), drobno posiekane papryczki chili, grzyby, kiełki rzodkiewki oraz przekrojone na pół jajka.

Całość skrapiamy delikatnie olejem sezamowym i sokiem wyciśniętym z limonki. Ramen podajemy z pałeczkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    156 dni temu
    jak najbardziej - jajko do ramenu :) kto nie próbował dobrego ramenu, ten nie wie ;x

    odpowiedz

  • Gość Gość
    96 dni temu
    ale nie na twardo xD
  • Gość Gość
    218 dni temu
    Do Ramenu jajko na twardo xD ?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    208 dni temu
    Też mnie to dziwi xD

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram