Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender/mikser
Krok 1: Gotujemy marchew
Marchew obieramy, kroimy na cienkie plasterki i krótko podsmażamy na 1 łyżeczce oleju. Dolewamy taką ilość wody, aby pokryć nią marchew, a następnie gotujemy ją do miękkości pod przykryciem przez 8-10 minut.
Krok 2: Miksujemy marchew
Marchew wyjmujemy i miksujemy na gładką masę, dodając ok. 50 ml płynu pozostałego z gotowania. Dodajemy pozostały olej i mieszamy. Pozostawiamy do wystudzenia.
Zobacz podobne
przepisy
Napój marchewkowo-imbirowy z pomarańczą
Marchewka, imbir i pomarańcza to doskonała kompozycja na zimowe dni. Wypróbuj i zaserwuj swoim domownikom.
Marchewkowe smoothie z mango i imbirem
Marchewka i imbir to doskonałe, rozgrzewające połączenie. Słodyczy nadaje oczywiście mango!
Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
Aromatyczna kremowa zupa z marchwi, batatów, podana z kozim serem owiniętym w boczek. Wypróbuj!
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Sernik piernikowy
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny makowiec
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)