Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender/mikser
Krok 1: Gotujemy marchew
Marchew obieramy, kroimy na cienkie plasterki i krótko podsmażamy na 1 łyżeczce oleju. Dolewamy taką ilość wody, aby pokryć nią marchew, a następnie gotujemy ją do miękkości pod przykryciem przez 8-10 minut.
Krok 2: Miksujemy marchew
Marchew wyjmujemy i miksujemy na gładką masę, dodając ok. 50 ml płynu pozostałego z gotowania. Dodajemy pozostały olej i mieszamy. Pozostawiamy do wystudzenia.
Zobacz podobne
przepisy
Napój marchewkowo-imbirowy z pomarańczą
Marchewka, imbir i pomarańcza to doskonała kompozycja na zimowe dni. Wypróbuj i zaserwuj swoim domownikom.
Marchewkowe smoothie z mango i imbirem
Marchewka i imbir to doskonałe, rozgrzewające połączenie. Słodyczy nadaje oczywiście mango!
Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
Aromatyczna kremowa zupa z marchwi, batatów, podana z kozim serem owiniętym w boczek. Wypróbuj!
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Faworki trydenckie
- Kurczaki-Patyczaki
- Babka bananowa
- Jajka po rosyjsku
- Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Przecier ze świeżych owoców
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Twarożek tofu z warzywami
- Lunchbox z pastą z ciecierzycy
- Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka – pomysł na lunchbox
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
Komentarze (0)