Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender/mikser
Krok 1: Gotujemy marchew
Marchew obieramy, kroimy na cienkie plasterki i krótko podsmażamy na 1 łyżeczce oleju. Dolewamy taką ilość wody, aby pokryć nią marchew, a następnie gotujemy ją do miękkości pod przykryciem przez 8-10 minut.
Krok 2: Miksujemy marchew
Marchew wyjmujemy i miksujemy na gładką masę, dodając ok. 50 ml płynu pozostałego z gotowania. Dodajemy pozostały olej i mieszamy. Pozostawiamy do wystudzenia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledź w oleju
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)