Ciasteczka czekoladowe - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Słodkie cake popsy w kształcie choinek
Ciasteczkowe lizaki w kształcie choinek? Te wykonane wg przepisu Kingi są proste i pyszne! Upiecz czekoladowe ciasto, wycinaj choinki i dekoruj je całą rodziną – niech święta zaczną się na słodko!
Cookie box: ciasteczka maślano-czekoladowe
Te wyjątkowe ciasteczka możesz przygotować dla siebie lub obdarować nimi kogoś bliskiego! Spróbuj wszystkich trzech wersji i stwórz wyjątkowy cookie box!
Wegańskie ciasteczka brownie
Ekstremalnie czekoladowe, roślinne ciasteczka z miękkim środkiem i chrupką skórką. Łatwe w przygotowaniu i przepyszne w smaku.
Ciasteczka z białą czekoladą
Łatwe ciasteczka z białą czekoladą możecie przygotować całą rodziną! Bawcie się pieczeniem razem z Pawłem Małeckim!
Domowe jeżyki czekoladowo-bakaliowe
Słodkie kolce jeżyków Pawła zasmakują nie tylko najmłodszym! Spróbuj połączenia kruchych ciasteczek z czekoladową masą pełną migdałów i żurawin!
Kruche ciasteczka – przepis
Jesienne wieczory to więcej czasu na słodkie pieczenie! Wykorzystaj przepis Pawła na kruche ciasteczka w kształcie liści i zaproś do kuchni najmłodszych!
Babeczki piernikowe z ganaszem cynamonowym
Paweł Małecki ma dla Ciebie przepis, dzięki któremu poczujesz zbliżające się święta – piernikowe babeczki z cynamonem i czekoladą!
Halloweenowe muffiny z czekoladą
Czekoladowe muffiny, dzięki odpowiednim dekoracjom, nabierają upiornego charakteru w sam raz na Halloween!
Czekoladowe ciasteczka z masą krówkową
Orzechowa masa krówkowa ukryta w podwójnym, czekoladowym ciastku! Wypróbuj przepis!
Domowy blok czekoladowy
Zobacz, jak przygotować smakołyk, który na pewno pamiętasz z dzieciństwa! Blok czekoladowy w nieco innej wersji – z amarantusem i żurawinami!
Babeczki z polewą
Przygotowanie babeczek to nic trudnego. Sekret tkwi w ich udekorowaniu. Zobacz, jak to zrobić!
Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
Szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę – chrupiące paluchy z czekoladą!
Przepis na udane ciastka czekoladowe
Wybór ciasteczek z czekoladą jest tak wielki, że aż czasami trudno zdecydować się na jeden rodzaj. Najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest więc ich samodzielne przygotowanie. Dzięki temu ciastka czekoladowe zawsze będą smakować. Kluczem do sukcesu jest oczywiście sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka czekoladowe, który znajdziecie w niezawodnej Kuchni Lidla. Jeśli macie ochotę na smaczne ciastka, wypróbujcie przepis na:
- ciasteczka czekoladowe z orzechami: chrupiące ciasteczka czekoladowe
- kruche ciasteczka czekoladowe: ciasteczka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- ciasteczka czekoladowe z kawałkami czekolady: ciasteczka macadamia z białą czekoladą
- włoskie ciasteczka z czekoladową masą w środku: amaretti z ganaszem czekoladowym
- ciasteczka czekoladowe przypominające z wyglądu brownie: chrupiące czekoladki
Ciastka z czekolady to niezastąpiona słodka przekąska, którą możecie dowolnie komponować, np. z owocami, lodami czy bitą śmietaną. Warto spróbować!
Ciasteczka owsiano-czekoladowe – sprawdź nasze ciastka!
Brakuje wam czasu na wypieki? Czekoladowych ciasteczek owsianych bez pieczenia nie musicie robić, korzystając z piekarnika. Sięgnijcie po przepis na szybkie i łatwe w przygotowaniu kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe Kuchni Lidla.
Pamiętajcie, że zawsze wtedy, gdy zależy wam na fit ciasteczkach czekoladowych, warto wziąć pod lupę składniki podane w przepisie. Trzeba jednak podkreślić, że niezwykle trudno jest uzyskać efekt ciastek czekoladowych, które mogą nosić miano przysmaku fit, co wynika głównie z obecności niezastąpionej w cieście czekolady. Oczywiście możecie nieco odchudzić ich skład, dodając zamienniki cukru czy też decydując się na ciasteczka czekoladowe bez masła. Dobrym pomysłem jest również uwzględnienie płatków owsianych, dzięki którym wasze ciastka owsiano-czekoladowe zyskają pod względem wartości odżywczych. A jeśli dodatkowo upieczecie ciastka czekoladowe bez jajek, to staną się one jednocześnie smakołykiem bezglutenowym i tym samym pozbawionym kalorycznej mąki. Takimi ciasteczkami owsiano-czekoladowymi możecie też śmiało poczęstować osoby z nietolerancją glutenu. Tyle możliwości, ile gustów smakowych, a więc do dzieła!