Domowy blok czekoladowy

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • prostokątną formę o wymiarach ok. 20-24 cm x 8 cm

Krok 1: Rozpuszczamy czekoladę

Czekoladę rozpuszczamy z masłem w małym rondlu ustawionym na niewielkim ogniu. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Odstawiamy do przestygnięcia.

Krok 2: Schładzamy ciasto w lodówce

Żurawiny i pozostałe składniki dodajemy do przestudzonej masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 2-2,5 godziny, do momentu całkowitego zestalenia.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Robo Robo
    1378 dni temu
    Nie taki blok jadłem w dzieciństwie.

    odpowiedz

  • Mysxa Mysxa
    1453 dni temu
    A gdzie mleko w proszku???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1453 dni temu
    W tym przepisie nie wykorzystujemy mleka w proszku.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!