![Domowy blok czekoladowy Domowy blok czekoladowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/4e600609c2a8-891e2b9f288d-131_Domowy_blok_czekoladowy_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- prostokątną formę o wymiarach ok. 20-24 cm x 8 cm
Krok 1: Rozpuszczamy czekoladę
Czekoladę rozpuszczamy z masłem w małym rondlu ustawionym na niewielkim ogniu. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2: Schładzamy ciasto w lodówce
Żurawiny i pozostałe składniki dodajemy do przestudzonej masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 2-2,5 godziny, do momentu całkowitego zestalenia.
Zobacz podobne
przepisy
Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.
![Batoniki z masła orzechowego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/96674d3fc26f-ab6504f4f3-KW_05_batoniki_z_masla_orzechowego_13892_S_4548_960x540.webp)
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
![Energetyczne batony](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3bf483b572e6-0219104cd130-KW34_Danie-cukiernika-ÔÇô-batony-energetyczne_rgb_ok-2016.webp)
Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.
![Batony zbożowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/817fc656fd89-44a1687ae024-Batony_zbozowe_1250x700.webp)
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
![2 sposoby na batony po treningu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b7c375d68cc3-7b168c7670c9-1250x700_KW_16_kinga_paruzel_batony-proteinowe_0279_rgb_ok.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Torcik bezowy z owocami
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
- Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Tagliata z indyka z rukolą
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Sałatka z amarantusem
- Omlet z amarantusem i owocami
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Kurczak w kwasie chlebowym
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Racuszki na kefirze z owocami
- Makowiec z jabłkami
- Schab ze smażonymi bananami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Tarta z warzywami na patelnię
- Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
- Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem
- Wegańskie nuggetsy z surówką i roślinnym sosem „serowym”
- Napoleonka waniliowa
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Sałatka z buraków z miętą i serem
- Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
- Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
Komentarze (3)
1476 dni temu
Nie taki blok jadłem w dzieciństwie.
odpowiedz
1551 dni temu
A gdzie mleko w proszku???
odpowiedz
1551 dni temu
W tym przepisie nie wykorzystujemy mleka w proszku.