Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- prostokątną formę o wymiarach ok. 20-24 cm x 8 cm
Krok 1: Rozpuszczamy czekoladę
Czekoladę rozpuszczamy z masłem w małym rondlu ustawionym na niewielkim ogniu. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2: Schładzamy ciasto w lodówce
Żurawiny i pozostałe składniki dodajemy do przestudzonej masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 2-2,5 godziny, do momentu całkowitego zestalenia.
Zobacz podobne
przepisy
Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Torcik bezowy z owocami
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Krem z twarogu z truskawkami i rabarbarem
- Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Tagliata z indyka z rukolą
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Sałatka z amarantusem
- Omlet z amarantusem i owocami
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Kurczak w kwasie chlebowym
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Racuszki na kefirze z owocami
- Makowiec z jabłkami
- Schab ze smażonymi bananami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Tarta z warzywami na patelnię
- Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
- Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem
- Wegańskie nuggetsy z surówką i roślinnym sosem „serowym”
- Napoleonka waniliowa
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Sałatka z buraków z miętą i serem
- Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
- Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1571 dni temu
Nie taki blok jadłem w dzieciństwie.
odpowiedz
1647 dni temu
A gdzie mleko w proszku???
odpowiedz
1646 dni temu
W tym przepisie nie wykorzystujemy mleka w proszku.