
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- prostokątną formę o wymiarach ok. 20-24 cm x 8 cm
Krok 1: Rozpuszczamy czekoladę
Czekoladę rozpuszczamy z masłem w małym rondlu ustawionym na niewielkim ogniu. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2: Schładzamy ciasto w lodówce
Żurawiny i pozostałe składniki dodajemy do przestudzonej masy czekoladowej. Dokładnie mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 2-2,5 godziny, do momentu całkowitego zestalenia.
Zobacz podobne
przepisy
Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.

Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!

Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.

2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!

Komentarze (3)
1235 dni temu
Nie taki blok jadłem w dzieciństwie.
odpowiedz
1310 dni temu
A gdzie mleko w proszku???
odpowiedz
1310 dni temu
W tym przepisie nie wykorzystujemy mleka w proszku.
zobacz wszystkie