Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Wszystkie owoce, oprócz truskawek (które pozostawiamy w całości), kroimy w grube plastry (ok. 1 cm). Z melona lub z mango wycinamy dowolne kształty. Owoce nadziewamy na patyczki i wstawiamy do lodówki na mniej więcej 1 godzinę. Czekoladę mleczną rozpuszczamy. Schłodzone owoce zanurzamy w czekoladzie i przyklejamy do nich kolorowe czekoladowe dropsy.

Czekolada plastyczna

Czekoladę deserową rozpuszczamy, dodajemy do niej lekko podgrzany miód. Czekoladę z miodem zawijamy w folię i odstawiamy do zastygnięcia. Za pomocą wyciskarki do czosnku lub sita robimy czekoladowe włosy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • lala lala
    1300 dni temu
    Superowe!

    odpowiedz

  • ktoś kogo dobrze znasz ktoś kogo dobrze znasz
    1389 dni temu
    Co to ma być to jest jakieś świństwo a po drugie to jest oszukaństwo bo tylko oblałeś czekoladą owoce

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1489 dni temu
    Pięknie udekorowane owoce,właśnie zbliżają się urodziny mojego syna więc skuszę się na ten przepis.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram