![Fontanna czekoladowa (fondue) Fontanna czekoladowa (fondue)](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/f6679885735e-bee9b20c4d-founde czekoladowe.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Fontanna czekoladowa (fondue)
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, dodajemy trochę oliwy z oliwek (na jedną tabliczkę czekolady około 15-20 ml oliwy). Rozpuszczoną czekoladę wlewamy do fontanny lub fondue. Podajemy z dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym
Świetna przekąska na przyjęcie! Kruche ciasto pistacjowe, krem cytrynowy i mnóstwo owoców – goście będą zachwyceni.
![Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e3bbf6efc3cf-e072862fee-KW_30_tartaletki_960x540.webp)
Deser śliwkowo-czekoladowy
Taki deser podbije serca gości! Śliwkowo-czekoladowa kompozycja urzeka nie tylko wyglądem, ale i wyjątkowym smakiem.
![Deser śliwkowo-czekoladowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/13a15ec46a17-6d2fd428d6-Cukiernik_KW_34_deser_sliwkowo-czekoladowy_12976_S124495_RGB_960x540.webp)
Czekoladowa Mega Muffina z kremem czekoladowo-orzechowym
Wielka babeczka dla wielkich łasuchów, którą upieczesz w kilka chwil. Prosty i pyszny deser o mocno czekoladowym smaku.
![Czekoladowa Mega Muffina z kremem czekoladowo-orzechowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b79f8f1158e6-81ead30d45-KW_42_mega_muffina_PL_wrzesien_13360_S_960x540.webp)
Desery na Sylwestra
Wyjątkowe przepisy na wyjątkową noc! Uświetnij sylwestrowe przejęcie za pomocą słodkich przekąsek i zachwyć gości.
![Desery na Sylwestra](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3be569d1262e-f4e8f00c6d-desery na sylwestra.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
- Jagodowe mascarpone
- Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
- Kokosowy pudding ryżowy z mango
- Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Sushi
- Kruche makowe ciasteczka
- Czekoladowe fondue
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Fondue serowe
- Pizza rolls z burakami i fetą
- Ostre paluszki dyniowe z dipem
- Świąteczna nalewka bakaliowa
- Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
- Tarta z musem jabłkowym
- Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Indyk w sosie czekoladowym
- Śliwkowe piersi gęsi
- Naleśniki z kremem orzechowym i ciasteczkami
- Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami
- Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
- Pieczony naleśnik z serem carré de lest
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
- Smoothie „Energia”
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
Komentarze (6)
3845 dni temu
Dziękuje,dobry pomysł.
odpowiedz
3846 dni temu
Czekolada deserowa jest czekoladą lekko gorzką. Nie polecamy używania czekolady zupełnie gorzkiej, gdyż jej smak będzie zbyt wytrawny. Czekolada biała natomiast może być zbyt słodka. Pod względem konsystencji jednak nie ma przeciwwskazań, by użyć czekolady gorzkiej lub białej. Ważne jest jednak, by była to czekolada dobrej jakości.
odpowiedz
3847 dni temu
np. czekolada biała lub gorzka
odpowiedz
3847 dni temu
młody, jakie inne rodzaje czekolady masz na myśli?
odpowiedz
3848 dni temu
Ja zawsze używam czekolad Fincarre do polwania i dekorowania ciast ,w fontannie są noe rewelacyjne.
odpowiedz
3850 dni temu
Czy można użyć innych rodzajów czekolady
odpowiedz