
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Fontanna czekoladowa (fondue)
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, dodajemy trochę oliwy z oliwek (na jedną tabliczkę czekolady około 15-20 ml oliwy). Rozpuszczoną czekoladę wlewamy do fontanny lub fondue. Podajemy z dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym
Świetna przekąska na przyjęcie! Kruche ciasto pistacjowe, krem cytrynowy i mnóstwo owoców – goście będą zachwyceni.

Deser śliwkowo-czekoladowy
Taki deser podbije serca gości! Śliwkowo-czekoladowa kompozycja urzeka nie tylko wyglądem, ale i wyjątkowym smakiem.

Mega muffinki czekoladowe
Wielka babeczka dla wielkich łasuchów, którą upieczesz w kilka chwil. Prosty i pyszny deser o mocno czekoladowym smaku.

Desery na Sylwestra
Wyjątkowe przepisy na wyjątkową noc! Uświetnij sylwestrowe przejęcie za pomocą słodkich przekąsek i zachwyć gości.

Zobacz przepisy
na lato
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Gnocchi własnej roboty
- Grochówka wojskowa
- Sałatka gyros
- Zalewajka
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Gruszki w syropie
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Zupa pho z wołowiną
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
63 dni temu
Kuchenka mikrofalowa to zbrodnia
odpowiedz
4185 dni temu
Dziękuje,dobry pomysł.
odpowiedz
4186 dni temu
Czekolada deserowa jest czekoladą lekko gorzką. Nie polecamy używania czekolady zupełnie gorzkiej, gdyż jej smak będzie zbyt wytrawny. Czekolada biała natomiast może być zbyt słodka. Pod względem konsystencji jednak nie ma przeciwwskazań, by użyć czekolady gorzkiej lub białej. Ważne jest jednak, by była to czekolada dobrej jakości.
odpowiedz
4187 dni temu
np. czekolada biała lub gorzka
odpowiedz
4187 dni temu
młody, jakie inne rodzaje czekolady masz na myśli?
odpowiedz
4188 dni temu
Ja zawsze używam czekolad Fincarre do polwania i dekorowania ciast ,w fontannie są noe rewelacyjne.
odpowiedz
4190 dni temu
Czy można użyć innych rodzajów czekolady
odpowiedz