Fontanna czekoladowa (fondue)

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Fontanna czekoladowa (fondue)

Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, dodajemy trochę oliwy z oliwek (na jedną tabliczkę czekolady około 15-20 ml oliwy). Rozpuszczoną czekoladę wlewamy do fontanny lub fondue. Podajemy z dodatkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • Gość Gość
    63 dni temu
    Kuchenka mikrofalowa to zbrodnia

    odpowiedz

  • MŁODY MŁODY
    4185 dni temu
    Dziękuje,dobry pomysł.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4186 dni temu
    Czekolada deserowa jest czekoladą lekko gorzką. Nie polecamy używania czekolady zupełnie gorzkiej, gdyż jej smak będzie zbyt wytrawny. Czekolada biała natomiast może być zbyt słodka. Pod względem konsystencji jednak nie ma przeciwwskazań, by użyć czekolady gorzkiej lub białej. Ważne jest jednak, by była to czekolada dobrej jakości.

    odpowiedz

  • młody młody
    4187 dni temu
    np. czekolada biała lub gorzka

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4187 dni temu
    młody, jakie inne rodzaje czekolady masz na myśli?

    odpowiedz

  • Ala Ala
    4188 dni temu
    Ja zawsze używam czekolad Fincarre do polwania i dekorowania ciast ,w fontannie są noe rewelacyjne.

    odpowiedz

  • młody młody
    4190 dni temu
    Czy można użyć innych rodzajów czekolady

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!