Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Fontanna czekoladowa (fondue)
Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, dodajemy trochę oliwy z oliwek (na jedną tabliczkę czekolady około 15-20 ml oliwy). Rozpuszczoną czekoladę wlewamy do fontanny lub fondue. Podajemy z dodatkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Piernik świąteczny
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Guacamole
- Krokiety z mięsem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (7)
183 dni temu
Kuchenka mikrofalowa to zbrodnia
Odpowiedz
4304 dni temu
Dziękuje,dobry pomysł.
Odpowiedz
4306 dni temu
Czekolada deserowa jest czekoladą lekko gorzką. Nie polecamy używania czekolady zupełnie gorzkiej, gdyż jej smak będzie zbyt wytrawny. Czekolada biała natomiast może być zbyt słodka. Pod względem konsystencji jednak nie ma przeciwwskazań, by użyć czekolady gorzkiej lub białej. Ważne jest jednak, by była to czekolada dobrej jakości.
Odpowiedz
4307 dni temu
np. czekolada biała lub gorzka
Odpowiedz
4307 dni temu
młody, jakie inne rodzaje czekolady masz na myśli?
Odpowiedz
4308 dni temu
Ja zawsze używam czekolad Fincarre do polwania i dekorowania ciast ,w fontannie są noe rewelacyjne.
Odpowiedz
4310 dni temu
Czy można użyć innych rodzajów czekolady
Odpowiedz