
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 pucharki
- blender/rozdrabniacz
- patyki do szaszłyków
Krok 1: Przygotowujemy krem czekoladowy
Mleczko kokosowe umieszczamy w rondelku wraz z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Czekoladę zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy na dwie minuty. Następnie dodajemy kardamon, kakao, sól oraz syrop z agawy i dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do pucharków i odstawiamy do wystudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki na około 4 godziny.
Krok 2: Łączymy składniki jadalnej ziemi
Wszystkie składniki jadalnej ziemi umieszczamy w blenderze i miksujemy aż do połączenia składników. Następnie przekładamy do miseczki.
Krok 3: Przygotowujemy pomarańczowy lukier
Aquafabę wlewamy do miski i dodajemy sok z marchewki. Następnie dodajemy przesiany cukier puder i dokładnie mieszamy około 10 minut, aż powstanie gładka i jednolita masa. Truskawki nabijamy na patyki do szaszłyków od strony szypułek. Następnie zanurzamy je w lukrze – same owoce, bez szypułek. Odkładamy na papier do pieczenia i czekamy, aż lukier zastygnie.
Na schłodzony krem w pucharkach wykładamy jadalną ziemię i wbijamy truskawki, tak aby przypominały wystające z ziemi marchewki.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowe fondue
Owoce same w sobie są pyszne, ale oblane czekoladą i obsypane orzechami smakują po prostu obłędnie! Poznaj przepis na doskonałe czekoladowe fondue!

Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
Odwiedź Kuchnię Lidla i zobacz, jak Paweł Małecki przygotowuje wesołe owocowe lizaki-cudaki na Dzień Dziecka!

Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!

Trufelki migdałowe
Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.

Zobacz przepisy
na święta
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2610 dni temu
Ale fantastyczne włosy!!! Też takie chcę!!!
odpowiedz