
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 pucharki
- blender/rozdrabniacz
- patyki do szaszłyków
Krok 1: Przygotowujemy krem czekoladowy
Mleczko kokosowe umieszczamy w rondelku wraz z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Czekoladę zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy na dwie minuty. Następnie dodajemy kardamon, kakao, sól oraz syrop z agawy i dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do pucharków i odstawiamy do wystudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki na około 4 godziny.
Krok 2: Łączymy składniki jadalnej ziemi
Wszystkie składniki jadalnej ziemi umieszczamy w blenderze i miksujemy aż do połączenia składników. Następnie przekładamy do miseczki.
Krok 3: Przygotowujemy pomarańczowy lukier
Aquafabę wlewamy do miski i dodajemy sok z marchewki. Następnie dodajemy przesiany cukier puder i dokładnie mieszamy około 10 minut, aż powstanie gładka i jednolita masa. Truskawki nabijamy na patyki do szaszłyków od strony szypułek. Następnie zanurzamy je w lukrze – same owoce, bez szypułek. Odkładamy na papier do pieczenia i czekamy, aż lukier zastygnie.
Na schłodzony krem w pucharkach wykładamy jadalną ziemię i wbijamy truskawki, tak aby przypominały wystające z ziemi marchewki.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowe fondue
Owoce same w sobie są pyszne, ale oblane czekoladą i obsypane orzechami smakują po prostu obłędnie! Poznaj przepis na doskonałe czekoladowe fondue!

Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
Odwiedź Kuchnię Lidla i zobacz, jak Paweł Małecki przygotowuje wesołe owocowe lizaki-cudaki na Dzień Dziecka!

Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!

Trufelki migdałowe
Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.

Komentarze (1)
2084 dni temu
Ale fantastyczne włosy!!! Też takie chcę!!!
odpowiedz