Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 pucharki
- blender/rozdrabniacz
- patyki do szaszłyków
Krok 1: Przygotowujemy krem czekoladowy
Mleczko kokosowe umieszczamy w rondelku wraz z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Czekoladę zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy na dwie minuty. Następnie dodajemy kardamon, kakao, sól oraz syrop z agawy i dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do pucharków i odstawiamy do wystudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki na około 4 godziny.
Krok 2: Łączymy składniki jadalnej ziemi
Wszystkie składniki jadalnej ziemi umieszczamy w blenderze i miksujemy aż do połączenia składników. Następnie przekładamy do miseczki.
Krok 3: Przygotowujemy pomarańczowy lukier
Aquafabę wlewamy do miski i dodajemy sok z marchewki. Następnie dodajemy przesiany cukier puder i dokładnie mieszamy około 10 minut, aż powstanie gładka i jednolita masa. Truskawki nabijamy na patyki do szaszłyków od strony szypułek. Następnie zanurzamy je w lukrze – same owoce, bez szypułek. Odkładamy na papier do pieczenia i czekamy, aż lukier zastygnie.
Na schłodzony krem w pucharkach wykładamy jadalną ziemię i wbijamy truskawki, tak aby przypominały wystające z ziemi marchewki.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowe fondue
Owoce same w sobie są pyszne, ale oblane czekoladą i obsypane orzechami smakują po prostu obłędnie! Poznaj przepis na doskonałe czekoladowe fondue!
Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki
Odwiedź Kuchnię Lidla i zobacz, jak Paweł Małecki przygotowuje wesołe owocowe lizaki-cudaki na Dzień Dziecka!
Przysmak czekoladowy
Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!
Trufelki migdałowe
Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami
- Fontanna czekoladowa (fondue)
- Szwarcwaldzki tort z wiśniami
- Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
- Grillowane truskawki z musem z białej czekolady
- Czekoladowe minitarty z kremem miętowym i morelami
- 3 sposoby na kanapki z precli
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Budyń migdałowy z chia
- Smoothie z żółtych owoców
- Lody w miseczce z churros
- Ciasto z profiterolkami
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Ogórki w stylu kozackim
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Tort malinowy
- Tartaletki bezglutenowe z musem figowym i gruszką
- Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
- Kotlety jajeczne
- Tort migdałowy "Mandorla"
- Pikantny kurczak z przyprawami i ryżem basmati
- Marynowana mozzarella
- Tort czekoladowo-orzechowy
- Sorbet kiwi na patyku
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2434 dni temu
Ale fantastyczne włosy!!! Też takie chcę!!!
odpowiedz