
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 pucharki
- blender/rozdrabniacz
- patyki do szaszłyków
Krok 1: Przygotowujemy krem czekoladowy
Mleczko kokosowe umieszczamy w rondelku wraz z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Czekoladę zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy na dwie minuty. Następnie dodajemy kardamon, kakao, sól oraz syrop z agawy i dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do pucharków i odstawiamy do wystudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki na około 4 godziny.
Krok 2: Łączymy składniki jadalnej ziemi
Wszystkie składniki jadalnej ziemi umieszczamy w blenderze i miksujemy aż do połączenia składników. Następnie przekładamy do miseczki.
Krok 3: Przygotowujemy pomarańczowy lukier
Aquafabę wlewamy do miski i dodajemy sok z marchewki. Następnie dodajemy przesiany cukier puder i dokładnie mieszamy około 10 minut, aż powstanie gładka i jednolita masa. Truskawki nabijamy na patyki do szaszłyków od strony szypułek. Następnie zanurzamy je w lukrze – same owoce, bez szypułek. Odkładamy na papier do pieczenia i czekamy, aż lukier zastygnie.
Na schłodzony krem w pucharkach wykładamy jadalną ziemię i wbijamy truskawki, tak aby przypominały wystające z ziemi marchewki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba z piekarnika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Boczek pieczony
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2762 dni temu
Ale fantastyczne włosy!!! Też takie chcę!!!
Odpowiedz