Dania mięsne
Dania mięsne w jednym miejscu!
Kuchnia Lidla gromadzi wszystkie te mięsne propozycje, dając Wam możliwość selekcji dań pod względem gatunku, rodzaju kuchni, a nawet czasu czy stopnia trudności przygotowania potrawy. Żadne mięsne danie przyrządzone na ciepło czy zimno nie będzie miało przed Wami tajemnic, jeśli tylko zastosujecie się do wskazówek i porad Kuchni Lidla. Pora więc zaczerpnąć kilka inspiracji, wśród których można znaleźć nie tylko pomysły na najbardziej znane dania z mięsem wieprzowym, ale także na wykorzystanie unikatowych składników nadających oryginalny charakter nawet najprostszej potrawie.
Przepisy na dania mięsne
Nieważne, czy interesują Was dania mięsne z piekarnika czy z patelni. Wszystkie mogą smakować wyśmienicie, pod warunkiem tylko, że znajdziecie odpowiednie przepisy gwarantujące przygotowanie pysznych dań mięsnych. Aby nieco ułatwić Wam wybór przepisów na dania mięsne, zwłaszcza te podawane na ciepło, przygotowaliśmy poniżej ich krótkie zestawienie z podziałem na kuchnie świata.
Dania mięsne – przepisy:
- kuchnia polska: odchudzony kotlet schabowy na dwa sposoby
- kuchnia włoska: spaghetti bolognese
- kuchnia grecka: chlebek mięsny po grecku z tzatziki
- kuchnia amerykańska: grillowana karkówka w piwie
- kuchnia azjatycka: pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
- kuchnia francuska: zupa cebulowa z pulpecikami
- kuchnia hiszpańska i portugalska: chili con carne
Jeśli poszukujecie obiadów, które można szybko przyrządzić, to warto spojrzeć na przepisy uwzględniające dania mięsne z piekarnika, np. schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami, albo przepisy na mięsne dania jednogarnkowe. Bardziej wymagającym kucharzom polecamy natomiast przepisy na wykwintne dania mięsne.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
3 sposoby na dania z ryżu
Jak wykorzystać ryż w kuchni? Poznaj 3 pomysły Karola na proste i szybkie dania, które zasmakują całej rodzinie!

Glazurowana pierś kaczki z czerwoną kapustą i pyzami
Pierś kaczki z chrupiącą skórką, miodowa glazura i czerwona kapusta jako dodatek – taki obiad to klasyka – zasmakuje wszystkim. Spróbuj koniecznie!

Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
Idealne danie dla tych, którzy lubią gotować w plenerze: pieczona polędwica wołowa i sycący gulasz z soczewicy! Wypróbuj przepis Karola – niech te proste smaki przeniosą Cię w czasie.

Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem
Prosta wątróbka z cebulą i jabłkiem zyskuje nowe, wykwintne oblicze dzięki przepisowi Karola! Podaj to pyszne, tradycyjne danie ze słodko-ostrą glazurą miodową.

Faszerowana dynia piżmowa
Faszerowana dynia – to efektowne i łatwe w przygotowaniu danie. Będziesz pod jego wrażeniem!

Wolno pieczona karkówka w przyprawach korzennych
Jej wyjątkowy, korzenny smak zawdzięczamy doskonałej marynacie i długiemu pieczeniu. Wykorzystaj świąteczny czas, by podać bliskim karkówkę według przepisu Karola Okrasy!

Pieczone pulpety drobiowe z sosem grzybowym
Wspaniałe danie pełne leśnych smaków i pożywnych produktów! Przygotuj pieczone pulpety drobiowe i sprawdź, jak smakują z kremowym, grzybowym sosem!

Domowy kebab drobiowy
Jak zrobić domowy kebab? To bardzo łatwe, wystarczy zobaczyć, jak to robi Kinga Paruzel! Skorzystaj z jej przepisu!

Lekkostrawne klopsiki na parze i solianka
Lekko, smacznie, pełnowartościowo: dzięki klopsikom na parze, pieczonemu kalafiorowi i soliance! Ten prosty jadłospis pomoże seniorom dbać o zbilansowaną dietę każdego dnia!

Grillowane warzywa z kurczakiem i pomysły na jadłospis
Jak stworzyć kilka elementów posiłków, baz posiłków, które można łączyć dowolnie i wykorzystać w innych przepisach? Kinga Paruzel podpowiada!

Pieczona gęś z jabłkami i czerwoną kapustą
Klasyka polskiej kuchni, czyli gęś faszerowana jabłkami w miodzie i świeżych ziołach! Upiecz ją i podaj na wyjątkową okazję z czerwoną kapustą o wyjątkowym smaku!

Faszerowane papryki na Halloween
Sprawdź przepis Kingi na halloweenowe papryki wypełnione doskonałym farszem! Zobacz, jakie to łatwe!
