Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Jajko ugotuj na półtwardo, a szpinak zblanszuj przez ok. 30 sekund w gorącej wodzie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY CONGEE
Wszystkie składniki na congee przekładamy do pojemnika miksującego termorobota MC Smart. Następnie ryż gotujemy z przyprawami, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 90°C / czas: 30 minut / prędkość: 2. Gotowe congee przekładamy do miski.
KROK 2: GOTUJEMY JAJKA
Do pojemnika miksującego wlewamy ok. 500 ml wody, a jajka przekładamy do wkładu do gotowania. Następnie gotujemy je, wykorzystując program „gotowanie jaj” / na półtwardo / czas: 9 minut. Gotowe jajka studzimy w zimnej wodzie, obieramy i przecinamy wzdłuż na pół.
KROK 3: PODAJEMY CONGEE
Congee podajemy z jajkiem oraz pozostałymi dodatkami.
WSKAZÓWKA! Ciekawym dodatkiem do tego śniadania będzie również blanszowany szpinak, sezam lub ulubiony sos.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Spaghetti carbonara
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Domek z piernika
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik pistacjowy
- Makowiec japoński
- Uszka z grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Burek ze szpinakiem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)