Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY WARZYWA

Wszystkie warzywa (poza kapustą) kroimy w słupki. Kapustę pekińską dzielimy na pojedyncze liście. Z każdego liścia wykrawamy głąb.

WSKAZÓWKA! Głąb kapusty możesz dodać do zupy, przeznaczyć na sok lub wykorzystać do przygotowania stir-fry.

KROK 2: ZWIJAMY I PODAJEMY ROLLSY

Liście kapusty smarujemy humusem. Na warstwie humusu układamy kiełki rzodkiewki i warzywa pokrojone w słupki. Całość oprószamy solą, pieprzem i czarnuszką. Skrapiamy oliwą.

Rollsy zwijamy, mocno dociskając farsz i zamykając go w środku. Każdy rolls przekrawamy na pół.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!