Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj, przestudź i obierz buraki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Wszystkie warzywa (poza kapustą) kroimy w słupki. Kapustę pekińską dzielimy na pojedyncze liście. Z każdego liścia wykrawamy głąb.
WSKAZÓWKA! Głąb kapusty możesz dodać do zupy, przeznaczyć na sok lub wykorzystać do przygotowania stir-fry.
KROK 2: ZWIJAMY I PODAJEMY ROLLSY
Liście kapusty smarujemy humusem. Na warstwie humusu układamy kiełki rzodkiewki i warzywa pokrojone w słupki. Całość oprószamy solą, pieprzem i czarnuszką. Skrapiamy oliwą.
Rollsy zwijamy, mocno dociskając farsz i zamykając go w środku. Każdy rolls przekrawamy na pół.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Pierniki
- Śledź w oleju
- Śledzie po kaszubsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)