Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj, przestudź i obierz buraki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Wszystkie warzywa (poza kapustą) kroimy w słupki. Kapustę pekińską dzielimy na pojedyncze liście. Z każdego liścia wykrawamy głąb.
WSKAZÓWKA! Głąb kapusty możesz dodać do zupy, przeznaczyć na sok lub wykorzystać do przygotowania stir-fry.
KROK 2: ZWIJAMY I PODAJEMY ROLLSY
Liście kapusty smarujemy humusem. Na warstwie humusu układamy kiełki rzodkiewki i warzywa pokrojone w słupki. Całość oprószamy solą, pieprzem i czarnuszką. Skrapiamy oliwą.
Rollsy zwijamy, mocno dociskając farsz i zamykając go w środku. Każdy rolls przekrawamy na pół.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąski z pastą z szynki
Rumiana bagietka i pasta twarogowa z szynki i suszonych pomidorów – smakowita przekąska, którą zrobisz w mgnieniu oka!
Przekąski na imprezę
Jeśli szykujesz imprezę, koniecznie wypróbuj 3 rodzaje przekąsek DG!
Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
Te proste rollsy ze świeżych warzyw świetnie sprawdzą się jako przekąska lub lekki posiłek. Dodatek kremowego sosu z orzeszków ziemnych sprawia, że całość smakuje obłędnie.
Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
Tosty z batata? Spring rollsy z owoców? Zerknij na przepis Kingi i jej gościa, i sprawdź, jak przygotować pyszny i pożywny lunchbox dla swojego dziecka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Zielona maślanka
- Babeczki pomidorowe z mozzarellą
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Indyjskie chlebki chapatti
- Wegańskie drożdżówki ze śliwkami
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Koreczki z kiełkami
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Sushi z banana
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Gnocchi z pesto z rukoli
- Sałatka z brukselki
- Orientalna sałatka z bakłażana
- Enchilady z dynią i fasolą w sosie pomidorowym
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
- Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
- Wegańskie gofry
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Tort jogurtowo-owocowy
- Puszysty sernik na cieście marchewkowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)