Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj, przestudź i obierz buraki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Wszystkie warzywa (poza kapustą) kroimy w słupki. Kapustę pekińską dzielimy na pojedyncze liście. Z każdego liścia wykrawamy głąb.
WSKAZÓWKA! Głąb kapusty możesz dodać do zupy, przeznaczyć na sok lub wykorzystać do przygotowania stir-fry.
KROK 2: ZWIJAMY I PODAJEMY ROLLSY
Liście kapusty smarujemy humusem. Na warstwie humusu układamy kiełki rzodkiewki i warzywa pokrojone w słupki. Całość oprószamy solą, pieprzem i czarnuszką. Skrapiamy oliwą.
Rollsy zwijamy, mocno dociskając farsz i zamykając go w środku. Każdy rolls przekrawamy na pół.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąski z pastą z szynki
Rumiana bagietka i pasta twarogowa z szynki i suszonych pomidorów – smakowita przekąska, którą zrobisz w mgnieniu oka!
Przekąski na imprezę
Jeśli szykujesz imprezę, koniecznie wypróbuj 3 rodzaje przekąsek DG!
Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
Te proste rollsy ze świeżych warzyw świetnie sprawdzą się jako przekąska lub lekki posiłek. Dodatek kremowego sosu z orzeszków ziemnych sprawia, że całość smakuje obłędnie.
Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
Tosty z batata? Spring rollsy z owoców? Zerknij na przepis Kingi i jej gościa, i sprawdź, jak przygotować pyszny i pożywny lunchbox dla swojego dziecka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Piernik staropolski
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Błyskawiczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)