
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- toster lub patelnię
- pojemnik lunchboxowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TOSTY Z BATATA
Batat obieramy i kroimy w cienkie plastry. Opiekamy w tosterze lub na rozgrzanej patelni. Smarujemy masłem orzechowym i dekorujemy bananem.
KROK 2: ZAWIJAMY OWOCE w PAPIER RYŻOWY
Owoce myjemy i obieramy. Pomarańczę filetujemy, mango, banana i kiwi kroimy w plastry. Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie i rozkładamy na desce. Na papier wykładamy kawałki owoców i zwijamy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z MANGO
Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS ORZECHOWY
Wszystkie składniki sosu miksujemy na gładką masę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
- Łazanki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Guacamole
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)