
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- toster lub patelnię
- pojemnik lunchboxowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TOSTY Z BATATU
Batat obieramy i kroimy w cienkie plastry. Opiekamy w tosterze lub na rozgrzanej patelni. Smarujemy masłem orzechowym i dekorujemy bananem.
KROK 2: ZAWIJAMY OWOCE w PAPIER RYŻOWY
Owoce myjemy i obieramy. Pomarańczę filetujemy, mango, banana i kiwi kroimy w plastry. Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie i rozkładamy na desce. Na papier wykładamy kawałki owoców i zwijamy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z MANGO
Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS ORZECHOWY
Wszystkie składniki sosu miksujemy na gładką masę.
Komentarze (0)