Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- toster lub patelnię
- pojemnik lunchboxowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TOSTY Z BATATA
Batat obieramy i kroimy w cienkie plastry. Opiekamy w tosterze lub na rozgrzanej patelni. Smarujemy masłem orzechowym i dekorujemy bananem.
KROK 2: ZAWIJAMY OWOCE w PAPIER RYŻOWY
Owoce myjemy i obieramy. Pomarańczę filetujemy, mango, banana i kiwi kroimy w plastry. Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie i rozkładamy na desce. Na papier wykładamy kawałki owoców i zwijamy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z MANGO
Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS ORZECHOWY
Wszystkie składniki sosu miksujemy na gładką masę.
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
Aromatyczne tosty z serkiem, słodkimi owocami i nutą tymianku to idealny pomysł na śniadanie. Zrobisz je w mgnieniu oka!
Cynamonowe tosty z chałki
Jak podarować drugie, słodkie życie wyschniętej chałce? Wystarczy usmażyć ją na maśle, udekorować karmelizowanymi owocami i posypać pistacjami!
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
- 3 sposoby na spring rollsy (z łososiem wędzonym, z warzywami, z pieczonym boczkiem)
- Zupa kokosowo-imbirowa z esencją kolendrową
- Wegańskie cinnamon rollsy z dyni
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- 3 sposoby na słodkie lunchboxy
- Dorsz w owsianej panierce z frytkami z warzyw
- Odwrócone ciasto z truskawkami
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Lunchbox z serowymi proziakami
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Klasyczny francuski winegret
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Tosty z awokado i jajkiem
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Precle z warzywami
- Kanapki z ceviche z łososia
- Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Pesto ze szpinaku
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
- Wegański lunchbox do pracy
- Ser feta w sezamowej panierce
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)