Tosty z batatu i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko

Kinga Paruzel i Jacek Bilczyński

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • toster lub patelnię
  • pojemnik lunchboxowy

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TOSTY Z BATATU

Batat obieramy i kroimy w cienkie plastry. Opiekamy w tosterze lub na rozgrzanej patelni. Smarujemy masłem orzechowym i dekorujemy bananem.

KROK 2: ZAWIJAMY OWOCE w PAPIER RYŻOWY

Owoce myjemy i obieramy. Pomarańczę filetujemy, mango, banana i kiwi kroimy w plastry. Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie i rozkładamy na desce. Na papier wykładamy kawałki owoców i zwijamy.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z MANGO

Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS ORZECHOWY

Wszystkie składniki sosu miksujemy na gładką masę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!