Tacos z piersią kurczaka i surówką chimichurri

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • airfryer
  • wykałaczki

Przygotowanie:

KROK 1: MARYNUJEMY KURCZAKA

Filety z kurczaka przecinamy wzdłuż na pół. Czosnek oraz tymianek drobno siekamy, dodajemy oliwę, sól i pieprz. Obtaczamy mięso w przygotowanej marynacie.

KROK 2: PIECZEMY KURCZAKA

Zamarynowane filety pieczemy w airfryerze przez 10 minut w temp. 200°C.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SURÓWKĘ

Kapustę, chili i natkę pietruszki drobno siekamy, po czym łączymy w misce. Dodajemy jogurt i, majonez i mieszamy. Następnie całość skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i białym pieprzem.

KROK 4: FORMUJEMY TORTILLE

Tortille kroimy na ćwiartki. Składamy, spinamy wykałaczkami i pieczemy w airfryerze do lekkiego zarumienienia.

KROK 5: SKŁADAMY DANIE

Upieczonego kurczaka kroimy w plastry i układamy w chrupiących tortillach wraz z surówką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Asia Asia
    19 dni temu
    Jeśli nie mam airfryera, mogę kurczaka upiec z takimi samymi parametrami w piekarniku?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    19 dni temu
    Asiu, najlepiej skontrolować temperaturę mięsa po pierwszych 10 minutach i w razie potrzeby piec kurczaka trochę dłużej. Airfryer zazwyczaj pracuje szybciej niż piekarnik.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!