Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- airfryer 2,4l, 1400W
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BOCZEK
Boczek osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie skórę nacinamy w kratkę, uważając, aby nie naciąć mięsa. Z drugiej strony mięso dokładnie nacieramy solą i odkładamy boczek na ok. 15 minut.
KROK 2: PIECZEMY BOCZEK
Natarte solą mięso ponownie osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy olejem. Boczek pieczemy w airfryerze przez ok. 40 minut w temp. 180°C. Gotowe mięso pod przykryciem odstawiamy na ok. 10 minut. Boczek podajemy pokrojony w plastry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Jajka na miękko
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto marchewkowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (2)
249 dni temu
W jakiej temperaturze?
Odpowiedz
247 dni temu
Boczek przygotowujemy w 180°C :)