Pieczony boczek z airfryera

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • ręcznik papierowy
  • airfryer 2,4l, 1400W

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BOCZEK

Boczek osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie skórę nacinamy w kratkę, uważając, aby nie naciąć mięsa. Z drugiej strony mięso dokładnie nacieramy solą i odkładamy boczek na ok. 15 minut.

KROK 2: PIECZEMY BOCZEK

Natarte solą mięso ponownie osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy olejem. Boczek pieczemy w airfryerze przez ok. 40 minut w temp. 180°C. Gotowe mięso pod przykryciem odstawiamy na ok. 10 minut. Boczek podajemy pokrojony w plastry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    30 dni temu
    W jakiej temperaturze?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    28 dni temu
    Boczek przygotowujemy w 180°C :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!