Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
 - airfryer 2,4l, 1400W
 
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BOCZEK
Boczek osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie skórę nacinamy w kratkę, uważając, aby nie naciąć mięsa. Z drugiej strony mięso dokładnie nacieramy solą i odkładamy boczek na ok. 15 minut.
KROK 2: PIECZEMY BOCZEK
Natarte solą mięso ponownie osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy olejem. Boczek pieczemy w airfryerze przez ok. 40 minut w temp. 180°C. Gotowe mięso pod przykryciem odstawiamy na ok. 10 minut. Boczek podajemy pokrojony w plastry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Spaghetti carbonara
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Jajka na miękko
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Domek z piernika
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Przekąski sylwestrowe
 - Ciasto na pierogi
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Ryba po japońsku
 - Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
 - Ciasto marchewkowe
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Ryba z piekarnika
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (2)
247 dni temu
W jakiej temperaturze?
Odpowiedz
245 dni temu
Boczek przygotowujemy w 180°C :)