Dania główne - Ryby - przepisy i pomysły (str. 6):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
Roladki z gładzicy z delikatnym nadzieniem krabowym, w aromatycznym sosie to propozycja dla miłośników ryb i owoców morza.
![Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/24596da58c1c-9aee11bdef02-Schollenroellchen.webp)
Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
Wypróbuj nasz sposób na sandacza. Podaj go na sałatce z soczewicy i zachwyć swoich domowników.
![Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/92fd1753cd96-46a61a702557-Zander-auf-Linsen.webp)
Tacos z tuńczykiem
Kuchnia w stylu meksykańskim to m.in. znane na całym świecie tacos. U nas znajdziesz je w nowym, rybnym wydaniu.
![Tacos z tuńczykiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4e327251720c-f45d0c17a364-Thunfisch-Tacos.webp)
Kotlety mielone z karpia
Kotlety mielone to nie tylko mięsne danie. Można przygotować je również z karpia, tak jak zrobił to Karol!
![Kotlety mielone z karpia](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1fbded0d5dcb-ae19d07252be-RYBY_kotlety_mielone_z_karpia_1250x700.webp)
Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
Jak przyrządzić dorsza? Karol przygotował wersję z sosem piwnym i szpinakiem. Wypróbuj koniecznie!
![Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/92e5e78436fd-d75d973e8a2e-RYBY_dorsz_pieczony_sos_piwny_1250x700.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Mintaj z sosem bordelaise
Sos bordelaise to klasyka kuchni francuskiej. Tym razem podany w towarzystwie mintaja, świeżych ziół i szpinaku!
![Mintaj z sosem bordelaise](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aff5ce5b9dd8-cbaa4b0ff064-Seelachs-Bordelaise_2017.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
Saltimbocca to danie, które możesz przygotować również z rybą. Do tego pyszne dodatki w postaci aksamitnej polenty i chrupiącej cukinii.
![Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/677a8024c93c-b8c7abfd0a69-Kabeljau-Saltimbocca.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
Spróbuj dorsza z orzeźwiającym aromatem pomarańczy. Podany na podsmażonej kapuście z kremem balsamicznym.
![Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f6b5311afb6f-5bf2f6a2f64f-Kabeljau-auf-Balsamico-Spitzkohl.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego
Gratin z ziemniaków i kopru włoskiego to doskonałe połączenie smaków, które podkreśla smak pstrąga. Zobacz, jak je przygotować!
![Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4ed46e714189-12d0c168df61-Forellenfilets-auf-Kartoffel-Fenchel-Gratin.webp)
Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
Kluski śląskie możesz podać w zupełnie nowy sposób! W kremowym sosie z jarmużem, aromatyczną skórką cytrynowa i wędzonym pstrągiem.
![Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a042d17d544c-c8dd3ed6f366-13 ZIEMNIAK_kluski_slaskie_z_jarmuzem_i_pstragiem_1250x700.webp)
Bigos rybny
Bigos rybny to nietypowa wersja doskonale znanej wszystkim potrawy. Idealne danie dla miłośników ryb!
![Bigos rybny](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d8c7318e85ad-4816df317c32-1 KAPUSTA_bigos_rybny_KK_1250x700.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Pieczona ryba po grecku
Zobacz, jak łatwo przygotować rybę po grecku w odsłonie odchudzonej. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno.
![Pieczona ryba po grecku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/03e57bdff9ba-249baf4ad628-KW50 DG ryba po grecku.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)