![Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/8feff59d1852-c8f83e0445ab-Schellfisch-Garnelen-Packchen.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Gotujemy szparagi
Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości, a twarde końce odcinamy. Kroimy na pół i blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 1-2 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Krok 2: Zwijamy sakiewki
Z 4 arkuszy papieru do pieczenia formujemy 4 sakiewki. Zagniatamy 1 arkusz papieru do pieczenia, a następnie ponownie rozwijamy. Rogi wyciągamy do góry i skręcamy, aby powstała otwarta sakiewka. Układamy obok siebie na blasze. Do sakiewek wkładamy szparagi. Cytrynę sparzamy gorącą wodą i kroimy na pół. Jedną połowę kroimy na cienkie plasterki, drugą połowę wyciskamy i pozostawiamy. Szparagi posypujemy masłem, doprawiamy solą i pieprzem oraz obkładamy plasterkami cytryny.
Krok 3: Pieczemy rybę i krewetki
Pozostawiony sok z cytryny łączymy z miodem, solą i pieprzem. Rozmrożoną rybę i krewetki myjemy i osuszamy. Rybę dzielimy na 4 porcje, rozkładamy na szparagach i skrapiamy odrobiną marynaty. Krewetki obtaczamy w pozostałej marynacie i rozkładamy na rybie. Sakiewki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 18-20 minut. Podajemy z bagietką.
Zobacz podobne
przepisy
Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
Oryginalny pomysł na obiad z rybą w roli głównej – filety podane z sałatką ogórkową na bazie chili i sosu sojowego.
![Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ad47153d1941-707b8e41c5-960x540_Sesam-Fisch-mit-Gurkensalat.webp)
Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!
![Ostra zupa z rybą i ryżem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fedba8c8c52d-ef7618cf0643-Tom-yam-pla-(scharfe-Suppe-mit-Fisch-und-Reis,-Thailand).webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
Spróbuj dorsza z orzeźwiającym aromatem pomarańczy. Podany na podsmażonej kapuście z kremem balsamicznym.
![Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f6b5311afb6f-5bf2f6a2f64f-Kabeljau-auf-Balsamico-Spitzkohl.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Smażona ryba na purée z groszku
Jak smakuje ryba z dodatkiem zielonego purée? Pysznie! Wypróbuj nasz pomysł na szybki obiad!
![Smażona ryba na purée z groszku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ae888279b702-3b01fb4eabc5-Backfisch-mit-Erbsenpueree.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Tajine z kurczaka z figami
- Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Saksońska zupa ziemniaczana
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Krupnik z pomidorami
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
- Bulion wołowy
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Risotto z cukinią
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Agarowe galaretki jagodowe
- Sałatka z homara z arbuzem
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Gęś z farszem i pureé dyniowym z dodatkiem gruszek z borówkami
Komentarze (0)