
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Gotujemy szparagi
Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości, a twarde końce odcinamy. Kroimy na pół i blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 1-2 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Krok 2: Zwijamy sakiewki
Z 4 arkuszy papieru do pieczenia formujemy 4 sakiewki. Zagniatamy 1 arkusz papieru do pieczenia, a następnie ponownie rozwijamy. Rogi wyciągamy do góry i skręcamy, aby powstała otwarta sakiewka. Układamy obok siebie na blasze. Do sakiewek wkładamy szparagi. Cytrynę sparzamy gorącą wodą i kroimy na pół. Jedną połowę kroimy na cienkie plasterki, drugą połowę wyciskamy i pozostawiamy. Szparagi posypujemy masłem, doprawiamy solą i pieprzem oraz obkładamy plasterkami cytryny.
Krok 3: Pieczemy rybę i krewetki
Pozostawiony sok z cytryny łączymy z miodem, solą i pieprzem. Rozmrożoną rybę i krewetki myjemy i osuszamy. Rybę dzielimy na 4 porcje, rozkładamy na szparagach i skrapiamy odrobiną marynaty. Krewetki obtaczamy w pozostałej marynacie i rozkładamy na rybie. Sakiewki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 18-20 minut. Podajemy z bagietką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Łazanki
- Domek z piernika
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Makowiec japoński
- Kutia
- Makówki śląskie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)