Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: Gotujemy szparagi

Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości, a twarde końce odcinamy. Kroimy na pół i blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 1-2 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.

Krok 2: Zwijamy sakiewki

Z 4 arkuszy papieru do pieczenia formujemy 4 sakiewki. Zagniatamy 1 arkusz papieru do pieczenia, a następnie ponownie rozwijamy. Rogi wyciągamy do góry i skręcamy, aby powstała otwarta sakiewka. Układamy obok siebie na blasze. Do sakiewek wkładamy szparagi. Cytrynę sparzamy gorącą wodą i kroimy na pół. Jedną połowę kroimy na cienkie plasterki, drugą połowę wyciskamy i pozostawiamy. Szparagi posypujemy masłem, doprawiamy solą i pieprzem oraz obkładamy plasterkami cytryny.

Krok 3: Pieczemy rybę i krewetki

Pozostawiony sok z cytryny łączymy z miodem, solą i pieprzem. Rozmrożoną rybę i krewetki myjemy i osuszamy. Rybę dzielimy na 4 porcje, rozkładamy na szparagach i skrapiamy odrobiną marynaty. Krewetki obtaczamy w pozostałej marynacie i rozkładamy na rybie. Sakiewki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 18-20 minut. Podajemy z bagietką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Ostra zupa z rybą i ryżem

Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!

Ostra zupa z rybą i ryżem sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym

Spróbuj dorsza z orzeźwiającym aromatem pomarańczy. Podany na podsmażonej kapuście z kremem balsamicznym.

Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Smażona ryba na purée z groszku

Jak smakuje ryba z dodatkiem zielonego purée? Pysznie! Wypróbuj nasz pomysł na szybki obiad!

Smażona ryba na purée z groszku sticker MSC

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!