Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Gotujemy szparagi
Szparagi myjemy, obieramy na jednej trzeciej długości, a twarde końce odcinamy. Kroimy na pół i blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 1-2 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Krok 2: Zwijamy sakiewki
Z 4 arkuszy papieru do pieczenia formujemy 4 sakiewki. Zagniatamy 1 arkusz papieru do pieczenia, a następnie ponownie rozwijamy. Rogi wyciągamy do góry i skręcamy, aby powstała otwarta sakiewka. Układamy obok siebie na blasze. Do sakiewek wkładamy szparagi. Cytrynę sparzamy gorącą wodą i kroimy na pół. Jedną połowę kroimy na cienkie plasterki, drugą połowę wyciskamy i pozostawiamy. Szparagi posypujemy masłem, doprawiamy solą i pieprzem oraz obkładamy plasterkami cytryny.
Krok 3: Pieczemy rybę i krewetki
Pozostawiony sok z cytryny łączymy z miodem, solą i pieprzem. Rozmrożoną rybę i krewetki myjemy i osuszamy. Rybę dzielimy na 4 porcje, rozkładamy na szparagach i skrapiamy odrobiną marynaty. Krewetki obtaczamy w pozostałej marynacie i rozkładamy na rybie. Sakiewki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 18-20 minut. Podajemy z bagietką.
Zobacz podobne
przepisy
Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
Oryginalny pomysł na obiad z rybą w roli głównej – filety podane z sałatką ogórkową na bazie chili i sosu sojowego.
Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!
Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
Spróbuj dorsza z orzeźwiającym aromatem pomarańczy. Podany na podsmażonej kapuście z kremem balsamicznym.
Smażona ryba na purée z groszku
Jak smakuje ryba z dodatkiem zielonego purée? Pysznie! Wypróbuj nasz pomysł na szybki obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Tajine z kurczaka z figami
- Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Saksońska zupa ziemniaczana
- Pizza z jajkiem i szparagami
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Krupnik z pomidorami
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
- Bulion wołowy
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Risotto z cukinią
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Agarowe galaretki jagodowe
- Sałatka z homara z arbuzem
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Gęś z farszem i pureé dyniowym z dodatkiem gruszek z borówkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)