
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patyczki do szaszłyków – 4 szt.
- tarkę z drobnymi oczkami
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
Cytrynę myjemy, ścieramy skórkę na drobnych oczkach tarki, owoc kroimy na pół i wyciskamy sok z jednej połówki. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, obrywamy liście i drobno siekamy. Cebulę dymkę kroimy w cienkie krążki. Kolendrę drobno mielemy.
KROK 2: MASŁO ŁĄCZYMY Z OLIWĄ
W małym rondelku roztapiamy masło, mieszamy z oliwą z oliwek i przygotowanymi wcześniej składnikami. Doprawiamy marynatę solą i pieprzem.
PROPOZYCJA PODANIA
Filet z łososia kroimy w kostkę o boku ok. 3 cm. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian łososia i kostki mango, a następnie dokładnie smarujemy marynatą. Przykrywamy i odstawiamy do schłodzenia co najmniej na 5 godzin.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Łazanki
- Domek z piernika
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Burek ze szpinakiem
- Pierniki
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)