Przetwory - przepisy i pomysły (str. 4):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Konfitura z cukinii i pomidorów
Zachowaj smak sezonowych warzyw, by powrócić do niego w jesienne dni! Konfitura z cukinii i pomidorów będzie świetnym dodatkiem do ryb i naleśników!
![Konfitura z cukinii i pomidorów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e641cd50d9f5-338abc5923ba-BS_KW34_Karol_1250x700.webp)
Dżem, konfitura i galaretka owocowa
Trzy smaki – wiele zastosowań! Przygotujcie przetwory owocowe według przepisu Pawła, by przekonać się, jak smakują na kanapce, gofrach lub naleśnikach – także zimą!
![Dżem, konfitura i galaretka owocowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6591f1c402b6-1a6f2d9d1190-KW28_PAWEL_dzem_II_30175_020719_MJ_90279_1250x700.webp)
Zakwas na żurek
Niech ta Wielkanoc będzie pełna tradycyjnych smaków! Przygotuj zakwas według przepisu Karola i wykorzystaj go jako bazę pysznego żurku!
![Zakwas na żurek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f27b2b176d80-2f5c06ea8f4e-kw14_2019-karol-okrasa-zakwas-na-zurek-1250x700_.webp)
Żółta pasta curry
Żółta pasta curry według przepisu Kingi to świetny dodatek do sosów, mięs i zup! Wypróbuj przepis i rusz w podróż po tajskich smakach!
![Żółta pasta curry](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0773af1853a5-a28fb1ee6619-KW11_Kinga_pasta_curry_1250x700.webp)
Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
Pomarańcza i marchewka idą ze sobą w parze! Zwłaszcza, gdy wylądują razem zamknięte w słoiczku pod postacią pysznej konfitury!
![Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9ed1825a0eb7-fbe43eb726c9-konfitura_marchewka_pomarancza_1250x700.webp)
Zakwas na barszcz czerwony
Podstawa domowego barszczu czerwonego to dobry zakwas, który z łatwością przygotujesz w swojej kuchni dzięki przepisowi Karola!
![Zakwas na barszcz czerwony](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e01e48c476f0-071a6f4a54e8-zakwas-na-barszcz-czerwony_KW50_2018_1250x700.webp)
Masło kasztanowe
Masło kasztanowe z dodatkiem orzechów i daktyli to moc jesiennych smaków zamknięta w słoiczku! Sprawdzi się na kanapkach, w tartach i jako nadzienie do naleśników!
![Masło kasztanowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0b6b867d8a4b-742ff23e7184-1250x700_KW_47_kinga_maslo_kasztanowe.webp)
Dżem z boczku
Choć jest nieco słodka, to wcale nie jest zrobiona z owoców! Sprawdź, jak przygotować konfiturę z boczku, i wykorzystaj ją do przekąsek, ryb i dań w stylu amerykańskim!
![Dżem z boczku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a0524a35f2c1-43868a77a0db-KL_pl_bs_karol_kw42_1250x700.webp)
Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
By sezon na śliwki trwał dłużej, zamknij je w słoiku! Najlepiej w towarzystwie czekolady. Powidła Pawła to pyszny, domowy dodatek do ciepłych bułeczek lub naleśników.
![Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9f618fa3cf0d-e551a72aed34-powidla_pawel_kw39_2018_1250x700.webp)
Domowy keczup
Do burgerów, do frytek, na kanapki! Domowy ketchup wg przepisu Karola smakuje doskonale z każdą przekąską, a co najważniejsze – dobrze znasz jego skład!
![Domowy keczup](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fdb17b8f108e-700bb0813360-KAROL_1250x700.webp)
Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby
Bez względu na to, czy lubisz łagodne czy ostre smaki, Kinga ma dla Ciebie przepis na kiszoną sałatkę! Zjesz ją tak szybko, jak przygotujesz – już po 24 godzinach!
![Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2ff3e0afa738-f992467ee69c-KINGA_KW30_26377_KISZONA_SALATKA_180712_MA_17417_rgb_ok.webp)
Ogórki małosolne
Krótki sezon na wielki produkt – ogórki małosolne smakują wszystkim! To świetny dodatek do obiadu lub chrupka przekąska – sprawdź sekrety przepisu Karola i zastosuj je w swojej kuchni!
![Ogórki małosolne](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9bb96f24da1e-73149f7150b9-KW27_KAROL_Ogorki_malosolne_26377_19062018_MJ0100_RGB_OK_1250x700.webp)