
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 500 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ROZTWÓR
W rondelku łączymy wodę, ocet, miód i sól, doprowadzamy do wrzenia.
KROK 2: KROIMY WARZYWA
Marchewkę i rzodkiewki kroimy w cienkie talarki, ogórek w słupki (bez gniazd nasiennych), a cebulę w piórka.
Pokrojone warzywa umieszczamy w słoiku. Dodajemy czosnek.
KROK 3: PRZYPRAWIAMY SAŁATKĘ
Dodajemy posiekaną papryczkę chili i liście kolendry.
KROK 4: ZALEWAMY SAŁATKĘ
Warzywa zalewamy gorącym roztworem. Szczelnie zakręcamy słoiki, stawiamy je do góry dnem i odstawiamy na 24 godziny.
Otwartą sałatkę przechowujemy w lodówce nie dłużej niż 3 tygodnie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Makówki śląskie
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba z piekarnika
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Mini burgery
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)