zobacz film Kiszona sałatka z warzyw na ostro

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik o pojemności 500 ml

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ROZTWÓR

W rondelku łączymy wodę, ocet, miód i sól, doprowadzamy do wrzenia.

KROK 2: KROIMY WARZYWA

Marchewkę i rzodkiewki kroimy w cienkie talarki, ogórek w słupki (bez gniazd nasiennych), a cebulę w piórka.
Pokrojone warzywa umieszczamy w słoiku. Dodajemy czosnek.

KROK 3: PRZYPRAWIAMY SAŁATKĘ

Dodajemy posiekaną papryczkę chili i liście kolendry.

KROK 4: ZALEWAMY SAŁATKĘ

Warzywa zalewamy gorącym roztworem. Szczelnie zakręcamy słoiki, stawiamy je do góry dnem i odstawiamy na 24 godziny.

Otwartą sałatkę przechowujemy w lodówce nie dłużej niż 3 tygodnie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!