Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 500 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ROZTWÓR
W rondelku łączymy wodę, ocet, miód i sól, doprowadzamy do wrzenia.
KROK 2: KROIMY WARZYWA
Marchewkę i rzodkiewki kroimy w cienkie talarki, ogórek w słupki (bez gniazd nasiennych), a cebulę w piórka.
Pokrojone warzywa umieszczamy w słoiku. Dodajemy czosnek.
KROK 3: PRZYPRAWIAMY SAŁATKĘ
Dodajemy posiekaną papryczkę chili i liście kolendry.
KROK 4: ZALEWAMY SAŁATKĘ
Warzywa zalewamy gorącym roztworem. Szczelnie zakręcamy słoiki, stawiamy je do góry dnem i odstawiamy na 24 godziny.
Otwartą sałatkę przechowujemy w lodówce nie dłużej niż 3 tygodnie.
Zobacz podobne
przepisy
Kiszonka orientalna
Spróbuj kiszonej kapusty w nowoczesnym wydaniu – z imbirem, sezamem i sosem sojowym!
Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
Sezon na ogórki, to najlepszy czas by przygotować kiszonki! Wypróbuj przepis!
Kiszone buraki z anyżem i goździkami
Kiszone buraki z korzennymi przyprawami i imbirem to pyszny i rozgrzewający dodatek do obiadu.
Kiszone i suszone pomidory
Korzystaj z sezonu i przygotuj pyszne przetwory na zimę! Kinga pokaże Ci, jak zrobić kiszone i suszone pomidory!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kompot z suszu z cytryną
- Kapusta z grochem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Błyskawiczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Przekąski sylwestrowe
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)