![Kiszona sałatka z warzyw na ostro Kiszona sałatka z warzyw na ostro](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/5514fc9f6f03-8d581d5fded4-kiszone-salatki-z-warzyw-na-dwa-sposoby.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności 500 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ROZTWÓR
W rondelku łączymy wodę, ocet, miód i sól, doprowadzamy do wrzenia.
KROK 2: KROIMY WARZYWA
Marchewkę i rzodkiewki kroimy w cienkie talarki, ogórek w słupki (bez gniazd nasiennych), a cebulę w piórka.
Pokrojone warzywa umieszczamy w słoiku. Dodajemy czosnek.
KROK 3: PRZYPRAWIAMY SAŁATKĘ
Dodajemy posiekaną papryczkę chili i liście kolendry.
KROK 4: ZALEWAMY SAŁATKĘ
Warzywa zalewamy gorącym roztworem. Szczelnie zakręcamy słoiki, stawiamy je do góry dnem i odstawiamy na 24 godziny.
Otwartą sałatkę przechowujemy w lodówce nie dłużej niż 3 tygodnie.
Zobacz podobne
przepisy
Kiszonka orientalna
Spróbuj kiszonej kapusty w nowoczesnym wydaniu – z imbirem, sezamem i sosem sojowym!
![Kiszonka orientalna](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9babd4ecd8c4-a37783dfe7f6-BS_DARIA_KW34_23591_OrientalnaKiszonkazKapusty_200717_MS_2207_RGB_OK.webp)
Ogórki kiszone
Sezon na ogórki, to najlepszy czas by przygotować kiszonki! Wypróbuj przepis!
![Ogórki kiszone](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3108994489dd-2f8e65a206c8-BS_KAROL_KW34_23591_KiszoneOgorki_200717_MS_2026_RGB_OK.webp)
Kiszone buraki z anyżem i goździkami
Kiszone buraki z korzennymi przyprawami i imbirem to pyszny i rozgrzewający dodatek do obiadu.
![Kiszone buraki z anyżem i goździkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/760ec031dfa8-b80b7954d6b5-Fermentierte-Rote-Bete.webp)
Kiszone i suszone pomidory
Korzystaj z sezonu i przygotuj pyszne przetwory na zimę! Kinga pokaże Ci, jak zrobić kiszone i suszone pomidory!
![Kiszone i suszone pomidory](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/85dce1af9174-b150841a3821-kw35-kiszone-i-suszone-pomidory-paruzel-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Indyjski kurczak chili
- Bułki maślane
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
- Szaszłyki z klopsików po tajsku
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Halloweenowe muffiny z czekoladą
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Sałatka grecka z makaronem z cukinii
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Odwrócona zielona tarta
- Marakuja curd
- Duszone buraczki
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Indyczka faszerowana piernikiem
- Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
- Minizapiekanki z ziemniaczkami
- Smażona minisałata rzymska
- Czekoladki z masłem orzechowym i bez dodatku cukru
- Pizza marchewkowa
- Jak przygotować sos holenderski?
- BIGOS W 25 MINUT
- Klasyczna sałatka z mozzarellą
- Syrop z szypułek truskawek
- Zupa z zielonych szparagów z ziemniaczaną słomą
- Grzybowa potrawka z wegangurtem
Komentarze (0)