Mięso mielone na Wielkanoc - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Co z mielonego mięsa?
Gdy za każdym razem stoimy przed dylematem, co przygotować z mielonego mięsa na obiad, warto spojrzeć na kilka propozycji Kuchni Lidla. Z nimi przekonacie się, że tego rodzaju posiłek nie może być nudny!
Mielone mięso – przepisy:
- spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
- zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
- pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
- wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską
Jak widać, mielone mięso na obiad może okazać się strzałem w dziesiątkę. Zwłaszcza jeśli lubimy smaki kuchni włoskiej czy azjatyckiej, w których przepisy z mielonym mięsem w roli głównej są na porządku dziennym. Warto też zadbać o aromatyczne dodatki, które wzbogacą smak dań z mielonego mięsa, np. masło orzechowe, sos tzatziki itp.
Tym natomiast, którzy poszukują nietypowych pomysłów na danie z mielonym mięsem, polecić trzeba koniecznie chlebek mięsny lub pizzo-burger, czyli fast food 2 w 1. Mielone mięso, przygotowane inaczej niż zwykle, to dobry patent na udany wieczór ze znajomymi, przed którymi można popisać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi.
A zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na mielone mięso w cieście, powinniśmy spróbować portugalskich rissois mięsnych z sałatką z rukoli i orzechów włoskich albo los burritos, czyli tortilli z mięsno-warzywnym farszem.
Kuchnia Lidla nie zapomina również o wszystkich, którzy dbają o linię, dlatego przygotowała specjalną listę lekkich fitprzepisów na mielone mięso:
Mielone mięso: jak zrobić?
Kupiliście świeżą porcję mielonego mięsa i nadal nie wiecie, co z nim zrobić? Skorzystajcie z naszych podpowiedzi i sprawdźcie, jak najlepiej je przyrządzić:
- mielone mięso z piekarnika: zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego oraz hiszpańskie gołąbki z chorizo w pomidorach z karczochami
- pieczone mielone mięso: pieczone burgery z indyka
- gotowane mielone mięso: cukiniowe spaghetti z indykiem
- mielone mięso z grilla: burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą oraz szaszłyki bałkańskie