
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy pora
Pora oczyszczamy, kroimy w grube krążki i dusimy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dolewamy białe wino, dusimy na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Krok 2: Pora zalewamy śmietaną
Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy przez ok. 10 minut aż do miękkości, w razie potrzeby dolewamy odrobinę wody. Doprawiamy do smaku.
Krok 3: Ser raclette podajemy z korniszonami
Boczek kroimy w paski. Ser raclette obieramy ze skórki i kroimy w paski. Boczek i pora w śmietanie rozkładamy na patelenkach grilla do raclette, obkładamy serem i stapiamy. Podajemy z osączonymi korniszonami. Do tego pasuje pożywny chleb na zakwasie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Burek ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Krokiety z mięsem
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Łazanki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Mini burgery
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
1641 dni temu
Przepis nie jest zły, ale proporcje są absurdalne. 1 por to jakieś 200g i w zupełności wystarcza; połowa pora też by wystarczyła na taką ilość sera. W żadnym wypadku nie dawać 300g ogórków, potrzebnych jest tylko kilka.
Odpowiedz