Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy pora
Pora oczyszczamy, kroimy w grube krążki i dusimy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dolewamy białe wino, dusimy na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Krok 2: Pora zalewamy śmietaną
Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy przez ok. 10 minut aż do miękkości, w razie potrzeby dolewamy odrobinę wody. Doprawiamy do smaku.
Krok 3: Ser raclette podajemy z korniszonami
Boczek kroimy w paski. Ser raclette obieramy ze skórki i kroimy w paski. Boczek i pora w śmietanie rozkładamy na patelenkach grilla do raclette, obkładamy serem i stapiamy. Podajemy z osączonymi korniszonami. Do tego pasuje pożywny chleb na zakwasie.
Zobacz podobne
przepisy
Smażony seler z boczkiem i migdałami
Seler to nie tylko jeden ze składników warzywnego bulionu. Świetnie smakuje również smażony. Spróbuj połączenia z boczkiem i migdałami – na purée.
Bób z boczkiem
Wykorzystaj sezon na bób i przygotuj pyszne i łatwe danie – bób z boczkiem i ziemniakami!
Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
Wypróbuj przepis na kruchą tartę z aromatycznym serem kozim, boczkiem i pieczarkami!
Nadziewane daktyle z boczkiem
Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Polędwiczki wieprzowe z przysmakami kresowymi
- Sałatka fitness
- Pączki z jabłkami i żurawiną
- Wegetariańskie chili z batatami
- Kurczak z sosem paprykowym
- Nogi gęsi w piwie z pieczoną kapustą
- Zapiekanka porowa z chlebem i szynką
- Tagliatelle z kurkami i pistacjami
- Wegańskie klopsy warzywne
- Sos do pizzy
- Zapiekany ser z pistacjami
- Briam – zapiekanka warzywna w stylu greckim
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
- Granita cytrynowa
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Kurczak z ostrą pastą curry i liczi!
- Wegańska sałatka z białej fasoli
- Bezglutenowe pancakes
- Batony imbirowo-marcepanowe
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Piersi gęsi w pomarańczach z pyzami i kapustą z jabłkami
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Tatar wołowy
- Pizza pepperoni
- Kanapki z batata z jajkiem w koszulce
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1275 dni temu
Przepis nie jest zły, ale proporcje są absurdalne. 1 por to jakieś 200g i w zupełności wystarcza; połowa pora też by wystarczyła na taką ilość sera. W żadnym wypadku nie dawać 300g ogórków, potrzebnych jest tylko kilka.
odpowiedz