Raclette z porami i boczkiem w śmietanie

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy pora

Pora oczyszczamy, kroimy w grube krążki i dusimy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dolewamy białe wino, dusimy na wolnym ogniu przez 2 minuty.

Krok 2: Pora zalewamy śmietaną

Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy przez ok. 10 minut aż do miękkości, w razie potrzeby dolewamy odrobinę wody. Doprawiamy do smaku.

Krok 3: Ser raclette podajemy z korniszonami

Boczek kroimy w paski. Ser raclette obieramy ze skórki i kroimy w paski. Boczek i pora w śmietanie rozkładamy na patelenkach grilla do raclette, obkładamy serem i stapiamy. Podajemy z osączonymi korniszonami. Do tego pasuje pożywny chleb na zakwasie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Bób z boczkiem

Wykorzystaj sezon na bób i przygotuj pyszne i łatwe danie – bób z boczkiem i ziemniakami!

Bób z boczkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem

Wypróbuj przepis na kruchą tartę z aromatycznym serem kozim, boczkiem i pieczarkami!

Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Nadziewane daktyle z boczkiem

Słodki daktyl, słony boczek i chrupiący migdał. Unikalne połączenie, które tworzy przekąskę o niepowtarzalnym smaku.

Nadziewane daktyle z boczkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Piotr Piotr
    1535 dni temu
    Przepis nie jest zły, ale proporcje są absurdalne. 1 por to jakieś 200g i w zupełności wystarcza; połowa pora też by wystarczyła na taką ilość sera. W żadnym wypadku nie dawać 300g ogórków, potrzebnych jest tylko kilka.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!