• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy risotto

Ryż podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dodajemy cukier. 400 ml soku jabłkowego mieszamy z 350 ml wody. Dolewamy trochę rozcieńczonego soku do ryżu i, mieszając od czasu do czasu, gotujemy przez ok. 25 minut. Gdy ciecz w garnku znów prawie całkowicie odparuje, ponownie dolewamy trochę rozcieńczonego soku.

Krok 2: Kroimy jabłka

Czekoladę deserową drobno siekamy. Jabłka obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w plasterki.

Krok 3: Gotujemy jabłka

Czekoladę deserową i śmietankę dodajemy do risotta, zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Jabłka zagotowujemy z pozostałym sokiem i cukrem waniliowym.  Gotujemy przez ok. 5 minut aż do miękkości. Podajemy z risottem i posypujemy startą białą czekoladą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    71 dni temu
    Smaczne?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram