
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy risotto
Ryż podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dodajemy cukier. 400 ml soku jabłkowego mieszamy z 350 ml wody. Dolewamy trochę rozcieńczonego soku do ryżu i, mieszając od czasu do czasu, gotujemy przez ok. 25 minut. Gdy ciecz w garnku znów prawie całkowicie odparuje, ponownie dolewamy trochę rozcieńczonego soku.
Krok 2: Kroimy jabłka
Czekoladę deserową drobno siekamy. Jabłka obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w plasterki.
Krok 3: Gotujemy jabłka
Czekoladę deserową i śmietankę dodajemy do risotta, zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Jabłka zagotowujemy z pozostałym sokiem i cukrem waniliowym. Gotujemy przez ok. 5 minut aż do miękkości. Podajemy z risottem i posypujemy startą białą czekoladą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ryba z piekarnika
- Ciasto na pierogi
- Piernik świąteczny
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2800 dni temu
Smaczne?
Odpowiedz