Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy risotto
Ryż podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dodajemy cukier. 400 ml soku jabłkowego mieszamy z 350 ml wody. Dolewamy trochę rozcieńczonego soku do ryżu i, mieszając od czasu do czasu, gotujemy przez ok. 25 minut. Gdy ciecz w garnku znów prawie całkowicie odparuje, ponownie dolewamy trochę rozcieńczonego soku.
Krok 2: Kroimy jabłka
Czekoladę deserową drobno siekamy. Jabłka obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w plasterki.
Krok 3: Gotujemy jabłka
Czekoladę deserową i śmietankę dodajemy do risotta, zdejmujemy z ognia i odstawiamy pod przykryciem na 5 minut. Jabłka zagotowujemy z pozostałym sokiem i cukrem waniliowym. Gotujemy przez ok. 5 minut aż do miękkości. Podajemy z risottem i posypujemy startą białą czekoladą.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto z pieczarkami
Pomysł na nieskomplikowane, jednogarnkowe danie – delikatny ryż arborio z podsmażonymi pieczarkami i dodatkiem czosnku.
Risotto z serem cheddar
Pomysł na pyszną kolację? Delikatne risotto na bazie białego wina i musztardy z dodatkiem wyśmienitego sera cheddar.
Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!
Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Czy kaszotto jest równie smaczne jak risotto? Kinga udowadnia, że tak!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Wegańska ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ciasto na pierogi
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Sernik krakowski
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2494 dni temu
Smaczne?
odpowiedz