Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- folię spożywczą
- ręcznik papierowy
- wykałaczki
- tłuczek do ziemniaków
- piekarnik rozgrzany do temperatury 190°C
Przygotuj wcześniej:
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki utłucz na purée z dodatkiem 2 łyżek mleka.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA RULONIKI
W misce roztrzepujemy widelcem 1 jajko. Dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, 2-3 łyżki pokrojonej w paseczki bazylii, 1 opakowanie drobno pokrojonych kabanosów oraz purée ziemniaczane. Do rondla dodajemy 15-20 g masła. Na rozgrzane masło wrzucamy szpinak, smażymy, odcedzamy z tłuszczu, siekamy i przekładamy do miski razem ze startym na tarce o dużych oczkach ementalerem. Mieszamy. Dodajemy pieprz i niewielką ilość soli. Całość mieszamy.
KROK 2: FORMUJEMY RULONIKI
Ręcznie formujemy ruloniki i przekładamy je na talerz wyłożony folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na godzinę.
KROK 3: PANIERUJEMY I PIECZEMY RULONIKI
Następnie obtaczamy w pozostałych jajkach i bułce tartej, ponownie w jajku i ponownie w bułce. Rozgrzewamy olej słonecznikowy na patelni (olej powinien zakrywać ruloniki do połowy). Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy i solimy.
Wkładamy do wyłączonego piekarnika (wcześniej nagrzanego do 190°C) tylko w celu podgrzania. Nadziewamy na wykałaczki.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane roladki z tortilli
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!
Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
Roladki z dodatkiem śmietany, jabłka i orzeszków zawinięte w liście szczypiorku. To idealna przekąska na spotkanie w gronie przyjaciół.
Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Wykorzystaj ciasto francuskie, by przygotować klasyczną sylwestrową przekąskę: pieczone roladki z łososiem obtoczone w sezamie.
Mielony serek twarogowy z tortillą
Roladki z tortilli, łososia i serka wzbogaconego o chrzan i kapary to prosta, ale niezwykła w smaku przekąska. Postaw na klasykę imprezowych stołów – przygotuj przekąskę na sylwestra.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trufle z białą czekoladą
- Tarta czekoladowa z truskawkami
- Pikantny kurczak z przyprawami i ryżem basmati
- Wielkanocna babka ponczowa
- Ciastka cynamonowe
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pomarańczowo-przyprawowym z ziemniakami duchesse i zapiekanką z brokułów i kalafiora
- Czekoladowe ciasteczka
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Cukinia faszerowana mięsem mielonym
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Banica z serem feta
- Sylwestrowe jajka faszerowane
- Koreczki z łososiem
- Piroshki z wołowiną
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
- Pizza bez drożdży
- Różowe cynamonki
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Kanapka rybaka
- Domowy zakwas na żurek
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)