Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • wałek
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 190°C (termoobieg)

Sposób przygotowania:

KROK 1: FASZERUJEMY CIASTO FRANCUSKIE

Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy na desce posypanej mąką. Łososia rozkładamy na ⅓ powierzchni ciasta. Łososia doprawiamy pieprzem i rolujemy ciasto.

KROK 2: ZWIJAMY I FORMUJEMY ROLADKI

Jajko roztrzepujemy widelcem w misce, dodajemy pieprz i sól. Mieszamy. Końcówki ciasta smarujemy

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!