Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • wałek
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 190°C (termoobieg)

Sposób przygotowania:

KROK 1: FASZERUJEMY CIASTO FRANCUSKIE

Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy na desce posypanej mąką. Łososia rozkładamy na ⅓ powierzchni ciasta. Łososia doprawiamy pieprzem i rolujemy ciasto.

KROK 2: ZWIJAMY I FORMUJEMY ROLADKI

Jajko roztrzepujemy widelcem w misce, dodajemy pieprz i sól. Mieszamy. Końcówki ciasta smarujemy jajkiem, zawijamy, następnie cały rulon smarujemy jajkiem. Posypujemy ciasto sezamem. Kroimy na małe roladki.

KROK 3: PIECZEMY ROLADKI

Ruloniki wkładamy na blachę wyłożoną papierem pergaminowym, następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C (termoobieg) na mniej więcej 15 minut (ciasto nie może być surowe).

KROK 4: PODAJEMY ROLADKI

Po upieczeniu wyciągamy na talerz, przystrajamy koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    192 dni temu
    To jest niedokończony przepis

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    192 dni temu
    Faktycznie, końcówka przepisu chwilowo się zawieruszyła, ale już wróciła na swoje miejsce. Bardzo dziękujemy za uwagę!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!