
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY FALAFELE
Falafele smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
KROK 2: KOMPONUJEMY SAŁATKĘ
Cebulę kroimy w talarki, przekładamy do miski i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na ok. 30 minut. Mieszankę sałat przekładamy do osobnej miski, skrapiamy oliwą. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Mieszamy. Całość delikatnie oprószamy solą i przekładamy do misek.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DIP
Krem czosnkowym przekładamy do małego naczynia.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na wierzchu sałaty układamy odcedzoną cebulę, pomidorki koktajlowe i przesmażone falafele. Całość posypujemy pestkami granatu. Podajemy razem z kremem czosnkowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierniki
- Domek z piernika
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)