Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY FALAFELE
Falafele smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
KROK 2: KOMPONUJEMY SAŁATKĘ
Cebulę kroimy w talarki, przekładamy do miski i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na ok. 30 minut. Mieszankę sałat przekładamy do osobnej miski, skrapiamy oliwą. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Mieszamy. Całość delikatnie oprószamy solą i przekładamy do misek.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DIP
Krem czosnkowym przekładamy do małego naczynia.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na wierzchu sałaty układamy odcedzoną cebulę, pomidorki koktajlowe i przesmażone falafele. Całość posypujemy pestkami granatu. Podajemy razem z kremem czosnkowym.
Zobacz podobne
przepisy
Falafel w chlebie pita
Klopsiki z ciecierzycy, tahini i chleb pita – zobacz, jak łatwo przygotować falafel w swojej kuchni!
Pity z falafelami
Domowe chlebki pita, aromatyczny falafel z ciecierzycy i orzeźwiająca sałatka z ogórków – to świetny pomysł na obiad w stylu orientalnym!
Zielone falafele z sosem tahini
Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku falafele doskonale smakują z sosem tahini. Wypróbuj przepis Kingi!
Wegański falafel burger z portobello
Całkiem nowa odsłona wegańskich burgerów z grilla! Przygotuj bułki z kapeluszy pieczarek portobello i zamknij między nimi pyszne kotleciki falafel oraz moc świeżych warzyw. Mniam!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Kompot z suszu z cytryną
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)