
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ROLADKI
Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w słupki. Na każdym plasterku szynki układamy kilka słupków sera i zawijamy w roladkę.
KROK 2: SMAŻYMY ROLADKI
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy roladki z szynki przez minutę, odwracamy na drugą stronę i smażymy kolejną minutę. Roladki układamy na talerzu wyłożonym rukolą.
KROK 3: PRZYPRAWIAMY SAŁATKĘ
3 łyżki oliwy mieszamy z kremem balsamicznym i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotowym sosem skrapiamy sałatkę. Podajemy ciepłe
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z orzechami i żurawiną
Oryginalny pomysł na sałatkę łączącą w sobie bogactwo smaku orzechów, fety, słodkiej żurawiny i kremu balsamicznego.

Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.

Jajeczna sałatka z selerem i ziołami
Pyszna pasta jajeczna wzbogacona smakiem selera naciowego i świeżych ziół – idealna nie tylko na wiosenne kanapki.

Terrina z łososia z serem feta
Tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. W wersji z delikatnym łososiem i słonym serem jest przepyszna!

Komentarze (1)
3596 dni temu
Piękne roladki,szynka wołowa suszona Deluxe jest bardzo pyszna.
odpowiedz