Sałatka z rukoli z ciepłą mozzarellą w szynce bresaola
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w słupki. Na każdym plasterku szynki układamy kilka słupków sera i zawijamy w roladkę.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy roladki z szynki przez minutę, odwracamy na drugą stronę i smażymy kolejną minutę. Roladki układamy na rukoli.

3 łyżki oliwy mieszamy z kremem balsamicznym i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotowym sosem skrapiamy sałatkę.

Jak podawać

Podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Zuzia Zuzia
    1780 dni temu
    Piękne roladki,szynka wołowa suszona Deluxe jest bardzo pyszna.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram