Sałatka z rukoli z ciepłą mozzarellą w szynce bresaola
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ROLADKI

Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w słupki. Na każdym plasterku szynki układamy kilka słupków sera i zawijamy w roladkę.

KROK 2: SMAŻYMY ROLADKI

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy roladki z szynki przez minutę, odwracamy na drugą stronę i smażymy kolejną minutę. Roladki układamy na talerzu wyłożonym rukolą.

KROK 3: PRZYPRAWIAMY SAŁATKĘ

3 łyżki oliwy mieszamy z kremem balsamicznym i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotowym sosem skrapiamy sałatkę. Podajemy ciepłe

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Zuzia Zuzia
    4010 dni temu
    Piękne roladki,szynka wołowa suszona Deluxe jest bardzo pyszna.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!