
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMIDORY
Pomidory nacinamy na krzyż. W termorobocie kuchennym MC Smart wybieramy program: podgrzewanie wody i gotujemy 2 l wody. Ostrożnie wkładamy koszyczek z pomidorami do ugotowanej wody i czekamy 30 sekund. Potem każdy pomidor wyjmujemy za pomocą kopystki i obieramy ze skórki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CHŁODNIK
Do misy urządzenia wkładamy pokrojone na ćwiartki pomidory. Dodajemy czosnek i wszystko miksujemy, korzystając z programu: gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 8.
Wrzucamy chleb i za pomocą kopystki zanurzamy go w zmiksowanych pomidorach. Czekamy 10 minut.
Po tym czasie wszystko doprawiamy octem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy, korzystając z programu: gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 8. Chłodnik przelewamy do dzbanka i wkładamy na co najmniej 40 minut do lodówki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA
Gotujemy jajka za pomocą termorobota kuchennego MC Smart przy użyciu programu: gotowanie jaj. Ustawiamy parametry według wielkości jajek i wybieramy opcję gotowania: na twardo. Do pojemnika wlewamy 500 ml zimnej wody. Jajka wkładamy do wkładu do gotowania, a ten umieszczamy w pojemniku termorobota MC Smart. Ugotowane jajka wyjmujemy, studzimy i obieramy ze skorupek.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Do misek wylewamy chłodnik, dodajemy – ugotowane na twardo jajka oraz plastry szynki serrano. Całość posypujemy grzankami. Podajemy danie.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.

Gazpacho z pomidorów malinowych
Sycące, zimne i aromatyczne – właśnie takie gazpacho przygotujecie według przepisu Karola. Jedyne, czego nie ostudzi, to apetyt na więcej!

Fabada
Bardzo sycąca zupa z fasolą i chorizo to klasyczne danie w stylu iberyjskim, które świetnie sprawdzi się w roli szybkiego obiadu dla całej rodziny!

Hiszpańska zupa z soczewicy
Rozgrzewająca, sycąca i w hiszpańskim stylu! Zupa z soczewicy z dodatkiem kiełbasy chorizo to świetne danie na obiad w pierwsze chłodne dni roku.

Zobacz przepisy
na święta
- Drożdżowe zajączki
- Klasyczny sernik
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Wielkanocna brioszka
- Mazurek orzech laskowy (Gianduia)
- Ciastka jak jajka sadzone
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Mazurek miodowo-orzechowy
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Klasyczny mus czekoladowy
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański sos tatarski
- Deser pascha w 10 minut
- Pomarańczowy sernik z crème brûlée
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Żurek wegański z chrzanem i wędzonym tofu
- Jajka z majonezem i awokado
- Babka z herbatą matcha
- Żurek babci
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)