
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMIDORY
Pomidory nacinamy na krzyż. W termorobocie kuchennym MC Smart wybieramy program: podgrzewanie wody i gotujemy 2 l wody. Ostrożnie wkładamy koszyczek z pomidorami do ugotowanej wody i czekamy 30 sekund. Potem każdy pomidor wyjmujemy za pomocą kopystki i obieramy ze skórki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CHŁODNIK
Do misy urządzenia wkładamy pokrojone na ćwiartki pomidory. Dodajemy czosnek i wszystko miksujemy, korzystając z programu: gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 8.
Wrzucamy chleb i za pomocą kopystki zanurzamy go w zmiksowanych pomidorach. Czekamy 10 minut.
Po tym czasie wszystko doprawiamy octem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy, korzystając z programu: gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 8. Chłodnik przelewamy do dzbanka i wkładamy na co najmniej 40 minut do lodówki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA
Gotujemy jajka za pomocą termorobota kuchennego MC Smart przy użyciu programu: gotowanie jaj. Ustawiamy parametry według wielkości jajek i wybieramy opcję gotowania: na twardo. Do pojemnika wlewamy 500 ml zimnej wody. Jajka wkładamy do wkładu do gotowania, a ten umieszczamy w pojemniku termorobota MC Smart. Ugotowane jajka wyjmujemy, studzimy i obieramy ze skorupek.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Do misek wylewamy chłodnik, dodajemy – ugotowane na twardo jajka oraz plastry szynki serrano. Całość posypujemy grzankami. Podajemy danie.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z czerwonej papryki
Pomysł na obiad: delikatna kremowa zupa o pysznym, słodkawym smaku papryki oraz niepowtarzalnej, wyrazistej barwie.

Gazpacho z pomidorów malinowych
Sycące, zimne i aromatyczne – właśnie takie gazpacho przygotujecie według przepisu Karola. Jedyne, czego nie ostudzi, to apetyt na więcej!

Fabada
Bardzo sycąca zupa z fasolą i chorizo to klasyczne danie w stylu iberyjskim, które świetnie sprawdzi się w roli szybkiego obiadu dla całej rodziny!

Hiszpańska zupa z soczewicy
Rozgrzewająca, sycąca i w hiszpańskim stylu! Zupa z soczewicy z dodatkiem kiełbasy chorizo to świetne danie na obiad w pierwsze chłodne dni roku.

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Brokułowa zupa krem
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)