Salmorejo z szynką serrano

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMIDORY

Pomidory nacinamy na krzyż. W termorobocie kuchennym MC Smart wybieramy program: podgrzewanie wody i gotujemy 2 l wody. Ostrożnie wkładamy koszyczek z pomidorami do ugotowanej wody i czekamy 30 sekund. Potem każdy pomidor wyjmujemy za pomocą kopystki i obieramy ze skórki.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CHŁODNIK

Do misy urządzenia wkładamy pokrojone na ćwiartki pomidory. Dodajemy czosnek i wszystko miksujemy, korzystając z programu: gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 8.

Wrzucamy chleb i za pomocą kopystki zanurzamy go w zmiksowanych pomidorach. Czekamy 10 minut.

Po tym czasie wszystko doprawiamy octem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy, korzystając z programu: gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 8. Chłodnik przelewamy do dzbanka i wkładamy na co najmniej 40 minut do lodówki.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY JAJKA

Gotujemy jajka za pomocą termorobota kuchennego MC Smart przy użyciu programu: gotowanie jaj. Ustawiamy parametry według wielkości jajek i wybieramy opcję gotowania: na twardo. Do pojemnika wlewamy 500 ml zimnej wody. Jajka wkładamy do wkładu do gotowania, a ten umieszczamy w pojemniku termorobota MC Smart. Ugotowane jajka wyjmujemy, studzimy i obieramy ze skorupek.

KROK 4: PODAJEMY DANIE

Do misek wylewamy chłodnik, dodajemy – ugotowane na twardo jajka oraz plastry szynki serrano. Całość posypujemy grzankami. Podajemy danie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!