Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Fasolę zalewamy wodą, odstawiamy na ok. 12 godzin. Gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyła. Odsączamy na sicie.
Krok 1: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI ZUPY
Cebulę pokrojoną w grubą kostkę smażymy w garnku na rozgrzanym oleju. Powinna zmięknąć, nie zmieniając koloru. Dodajemy chorizo pokrojone w plastry.
Doprawiamy wędzoną papryką, słodką papryką i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przesmażamy całość, mieszając, aż smaki się połączą.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Dodajemy fasolę z odrobiną wody po gotowaniu. Całość zalewamy wywarem. Dodajemy pomidory pelati. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy, aż zupa zgęstnieje.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Zupę przelewamy do miseczek. Na wierzchu układamy marynowane papryczki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z topinamburu z sałatką
Sycąca zupa krem z topinamburu z podgrzybkami – doskonała opcja na każdą porę roku! Wypróbuj przepis Karola Okrasy!
Zupa meksykańska z indykiem
Idealna dla miłośników chudego mięsa i kuchni świata! Spróbuj zupy w stylu meksykańskim z indykiem, fasolą i kolendrą – prostej, sycącej i z charakterem!
Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
Kuchnia Japonii to Twoje smaki? Koniecznie spróbuj więc zupy miso z tofu i wędzonym pstrągiem – wg przepisu Karola przygotujesz ją prosto i szybko!
Szybka zupa z ciecierzycy
Jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu! Sprawdź przepis Karola na zupę instant z ciecierzycą, kurczakiem i suszonymi pomidorami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba po japońsku
- Wigilijny makowiec
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Błyskawiczne pierniczki
- Kutia
- Kapusta z grochem
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Sernik piernikowy
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
660 dni temu
gotuje ją już drugi raz, smaczna no i przede wszystkim jest sycąca !
odpowiedz
674 dni temu
Moje odkrycie roku, pyszna 😊 ja jeszcze dodaje świeżą paprykę
odpowiedz
1518 dni temu
Coś jest nie tak z propocjami, litr wywaru plus pomidory, a fasoli tylko 200 g i kiełbasy 250 g plus pól cebuli, żeby zupa była gęsta to by trzeba gotować 3 godziny.
odpowiedz
1518 dni temu
Piotrze, pomidory pelati po wygotowaniu działają na zupę zagęszczająco. Sam zaś wywar dodajemy stopniowo i tylko tyle, aby przykrywał on powierzchnię składników. Płyn będzie oddawał swój smak zupie, a jednocześnie stopniowo się z niej wygotowywał, aby konsystencja była gęsta. Tak więc nie wlewaj całego wywaru na raz i stopniowo sprawdzaj, ile potrzebuje go jeszcze Twoja zupa. Smacznego! :)
1709 dni temu
Pyszna i sycąca zupa!
odpowiedz
1729 dni temu
taka płynna fasolka po bretońsku
odpowiedz
660 dni temu
fasolka po bretońsku to może się schować, bez porównania