
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Fasolę zalewamy wodą, odstawiamy na ok. 12 godzin. Gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyła. Odsączamy na sicie.
Krok 1: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI ZUPY
Cebulę pokrojoną w grubą kostkę smażymy w garnku na rozgrzanym oleju. Powinna zmięknąć, nie zmieniając koloru. Dodajemy chorizo pokrojone w plastry.
Doprawiamy wędzoną papryką, słodką papryką i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przesmażamy całość, mieszając, aż smaki się połączą.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Dodajemy fasolę z odrobiną wody po gotowaniu. Całość zalewamy wywarem. Dodajemy pomidory pelati. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy, aż zupa zgęstnieje.
Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ
Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Zupę przelewamy do miseczek. Na wierzchu układamy marynowane papryczki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z topinamburu z sałatką
Sycąca zupa krem z topinamburu z podgrzybkami – doskonała opcja na każdą porę roku! Wypróbuj przepis Karola Okrasy!

Zupa meksykańska z indykiem
Idealna dla miłośników chudego mięsa i kuchni świata! Spróbuj zupy w stylu meksykańskim z indykiem, fasolą i kolendrą – prostej, sycącej i z charakterem!

Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
Kuchnia Japonii to Twoje smaki? Koniecznie spróbuj więc zupy miso z tofu i wędzonym pstrągiem – wg przepisu Karola przygotujesz ją prosto i szybko!

Szybka zupa z ciecierzycy
Jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu! Sprawdź przepis Karola na zupę instant z ciecierzycą, kurczakiem i suszonymi pomidorami.

Zobacz przepisy
na święta
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Wielkanocna babka ponczowa
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Rolada makowa
- Domowy zakwas na żurek
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
- Babka adwokatowa
- Sernik z białą czekoladą i mango
- Pascha wielkanocna
- Mazurek pomarańczowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (8)
34 dni temu
Składniki: "papryczka chili czerwona - 8 szt." brak w przepisie na sam koniec "Na wierzchu układamy marynowane papryczki." powodzenia tym, co wkroja do tego 8 zwyklych chilli. Kuchnio lidla - wy sprawdzajcie te przepisy, bo takich baboli jest coraz wiecej.
odpowiedz
732 dni temu
gotuje ją już drugi raz, smaczna no i przede wszystkim jest sycąca !
odpowiedz
746 dni temu
Moje odkrycie roku, pyszna 😊 ja jeszcze dodaje świeżą paprykę
odpowiedz
1590 dni temu
Coś jest nie tak z propocjami, litr wywaru plus pomidory, a fasoli tylko 200 g i kiełbasy 250 g plus pól cebuli, żeby zupa była gęsta to by trzeba gotować 3 godziny.
odpowiedz
1590 dni temu
Piotrze, pomidory pelati po wygotowaniu działają na zupę zagęszczająco. Sam zaś wywar dodajemy stopniowo i tylko tyle, aby przykrywał on powierzchnię składników. Płyn będzie oddawał swój smak zupie, a jednocześnie stopniowo się z niej wygotowywał, aby konsystencja była gęsta. Tak więc nie wlewaj całego wywaru na raz i stopniowo sprawdzaj, ile potrzebuje go jeszcze Twoja zupa. Smacznego! :)
1781 dni temu
Pyszna i sycąca zupa!
odpowiedz
1801 dni temu
taka płynna fasolka po bretońsku
odpowiedz
732 dni temu
fasolka po bretońsku to może się schować, bez porównania