zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj wcześniej:

Fasolę zalewamy wodą, odstawiamy na ok. 12 godzin. Gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyła. Odsączamy na sicie.

Krok 1: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI ZUPY

Cebulę pokrojoną w grubą kostkę smażymy w garnku na rozgrzanym oleju. Powinna zmięknąć, nie zmieniając koloru. Dodajemy chorizo pokrojone w plastry.

Doprawiamy wędzoną papryką, słodką papryką i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Przesmażamy całość, mieszając, aż smaki się połączą.  

Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ

Dodajemy fasolę z odrobiną wody po gotowaniu. Całość zalewamy wywarem. Dodajemy pomidory pelati. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy, aż zupa zgęstnieje.

Krok 3: PODAJEMY ZUPĘ

Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Zupę przelewamy do miseczek. Na wierzchu układamy marynowane papryczki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Ventas Ventas
    162 dni temu
    Pyszna i sycąca zupa!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    182 dni temu
    taka płynna fasolka po bretońsku

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram