
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wyciskarkę wolnoobrotową
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: KROIMY I ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Kłącza kurkumy i imbiru kroimy na mniejsze kawałki i łączymy w kielichu wyciskarki z obraną cytryną pokrojoną w plastry i cząstkami mandarynki. Dodajemy pieprz.
WSKAZÓWKA! Pamiętaj, by kurkumę kroić w rękawiczkach ochronnych. Zawarta w niej kurkumina silnie barwi dłonie.
Krok 2: WYCISKAMY SHOT
Z połączonych składników wyciskamy sok w wyciskarce wolnoobrotowej.
WSKAZÓWKA! Jeśli nie wykorzystasz całego przygotowanego soku, przelej go do dokładnie umytych buteleczek, wstaw do lodówki i przechowuj ok. 1 tygodnia.
Komentarze (1)
429 dni temu
Witam, warto dodać, że koniecznie należy zastosować pieprz, nie rezygnować z niego, gdyż pieprz zawiera piperynę, która zdecydowanie wzmacnia działanie kurkuminy. Pozdrawiam
odpowiedz