
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wyciskarkę wolnoobrotową
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: KROIMY I ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Kłącza kurkumy i imbiru kroimy na mniejsze kawałki i łączymy w kielichu wyciskarki z obraną cytryną pokrojoną w plastry i cząstkami mandarynki. Dodajemy pieprz.
WSKAZÓWKA! Pamiętaj, by kurkumę kroić w rękawiczkach ochronnych. Zawarta w niej kurkumina silnie barwi dłonie.
Krok 2: WYCISKAMY SHOT
Z połączonych składników wyciskamy sok w wyciskarce wolnoobrotowej.
WSKAZÓWKA! Jeśli nie wykorzystasz całego przygotowanego soku, przelej go do dokładnie umytych buteleczek, wstaw do lodówki i przechowuj ok. 1 tygodnia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Mini burgery
- Łazanki
- Makówki śląskie
- Domek z piernika
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
1369 dni temu
Witam, warto dodać, że koniecznie należy zastosować pieprz, nie rezygnować z niego, gdyż pieprz zawiera piperynę, która zdecydowanie wzmacnia działanie kurkuminy. Pozdrawiam
Odpowiedz