Shot z kurkumy i imbiru

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • wyciskarkę wolnoobrotową

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: KROIMY I ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Kłącza kurkumy i imbiru kroimy na mniejsze kawałki i łączymy w kielichu wyciskarki z obraną cytryną pokrojoną w plastry i cząstkami mandarynki. Dodajemy pieprz.

WSKAZÓWKA! Pamiętaj, by kurkumę kroić w rękawiczkach ochronnych. Zawarta w niej kurkumina silnie barwi dłonie.

Krok 2: WYCISKAMY SHOT

Z połączonych składników wyciskamy sok w wyciskarce wolnoobrotowej.

WSKAZÓWKA! Jeśli nie wykorzystasz całego przygotowanego soku, przelej go do dokładnie umytych buteleczek, wstaw do lodówki i przechowuj ok. 1 tygodnia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    825 dni temu
    Witam, warto dodać, że koniecznie należy zastosować pieprz, nie rezygnować z niego, gdyż pieprz zawiera piperynę, która zdecydowanie wzmacnia działanie kurkuminy. Pozdrawiam

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!