Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- wyciskarkę wolnoobrotową
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: KROIMY I ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Kłącza kurkumy i imbiru kroimy na mniejsze kawałki i łączymy w kielichu wyciskarki z obraną cytryną pokrojoną w plastry i cząstkami mandarynki. Dodajemy pieprz.
WSKAZÓWKA! Pamiętaj, by kurkumę kroić w rękawiczkach ochronnych. Zawarta w niej kurkumina silnie barwi dłonie.
Krok 2: WYCISKAMY SHOT
Z połączonych składników wyciskamy sok w wyciskarce wolnoobrotowej.
WSKAZÓWKA! Jeśli nie wykorzystasz całego przygotowanego soku, przelej go do dokładnie umytych buteleczek, wstaw do lodówki i przechowuj ok. 1 tygodnia.
Zobacz podobne
przepisy
Koktajl orzeźwiający – mango lassi
Spróbuj super orzeźwiającego koktajlu w stylu indyjskim. Mango lassi to niezwykle owocowy rarytas, który pokochasz od razu! Zobacz, jak przygotować go w prosty sposób!
Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
Wypróbuj nasz przepis na sok warzywno-owocowy, który możesz zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Jest pyszny i prosty!
Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
Pomarańcze, jabłka, marchew i kurkuma – takie połączenie nie tylko świetnie smakuje, ale także dodaje energii na cały dzień! Wypróbuj koniecznie!
Koktajl owocowo-warzywny
W zielonym koktajlu według przepisu Karola jest moc – smaku i cennych składników! Połącz je, zmiksuj i czerp z siły owocowo-warzywnego orzeźwienia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z Antyli
- Pożywne szkolne bułeczki z szynką
- Pieczone jabłka
- Pieczony kurczak z musem z bakłażana i pesto
- Złoty napar z imbiru
- Indyjski kurczak chili
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Kiszone i suszone pomidory
- Ciasto z brzoskwiniami
- Rozgrzewający napar z kurkumy i imbiru
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Kaszotto z warzyw korzeniowych
- Kuleczki energetyczne
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- Muffiny Mikołajki z wiśniami i kremem mascarpone
- Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
- Kumpir z pieczarkami i sosem chrzanowym
- Sałatka pomidorowa z wędzonym twarogiem
- Gyros warzywny
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Zupa krem z topinamburu
- Orientalne wrapy z sałatką z kurczaka
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Kawa po kozacku
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Ciasto migdałowe z morelami
- Spaghetti z sosem z awokado
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
- Sałatka z soczewicy i winogron
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
971 dni temu
Witam, warto dodać, że koniecznie należy zastosować pieprz, nie rezygnować z niego, gdyż pieprz zawiera piperynę, która zdecydowanie wzmacnia działanie kurkuminy. Pozdrawiam
odpowiedz